ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Ο γραφικός οικισμός του Φισκάρδου, προσελκύει κάθε χρόνο, επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Ο Μακρύς Γιαλός, με τη λεπτή, ξανθή άμμο, είναι μια από τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με εύκολη πρόσβαση.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Η περιοχή της Λειβαθούς ξεχωρίζει για τα ωραία τοπία, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις αμέτρητες παραλίες στις ακτές.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Ο Μύρτος, με τα διάφανα νερά και την κάτασπρη άμμο, θεωρείται δικαίως, η ομορφότερη παραλία του νησιού.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Το μικρό ψαροχώρι της Σκάλας βρίσκεται στο νότιο άκρο της Κεφαλλονιάς κοντά στον κόλπο Μούντα και είναι γνωστό για την όμορφη εμφάνιση του και την μεγάλη αμμώδη παραλία του.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου φιλοξενεί μία αξιόλογη έκθεση με ευρήματα από το νησί, που χρονολογούνται από την Παλαιολιθική έως την Υστερορωμαϊκή Εποχή.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Η Κεφαλλονιά αναμφίβολα ξεχωρίζει ακόμη και με ένα απλό κοίταγμα στο χάρτη. Πληθωρική, με απίστευτες παραλίες και ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, η Κεφαλλονιά δε χρειαζόταν τις κάμερες του Hollywood για να αναδείξει τις αμέτρητες ομορφιές της. Στο βόρειο άκρο του νησιού, αναμφίβολα, το Φισκάρδο αποτελεί από μόνο του έναν ιδιαίτερο προορισμό.

 

Ο Μύρτος ποζάρει σαν μια από τις ομορφότερες και πιο διάσημες παραλίες του νησιού, πασίγνωστη για το γοητευτικό τοπίο και τα γαλάζια νερά του. Πηγαίνοντας οδικώς από Αργοστόλι για Φισκάρδο τον βλέπεις να ποζάρει από ψηλά στο γύρισμα του βουνού. Η πρόσβαση είναι εύκολη. Με κατεύθυνση προς Ασο, στο χωριό Διβαράτα (32 χλμ. από Αργοστόλι) θα δείτε τις ταμπέλες. Από εδώ η ακτή απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα. Υπάρχουν καντίνες, ομπρέλες, ξαπλώστρες και αρκετός συνωστισμός σε στεριά και σε θάλασσα.

Το σύνολο της διαδρομής από το λιμάνι της Σάμης ως το βορειότερο άκρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Φισκάρδο, είναι σκέτη απόλαυση, καθώς δεν κυλά ούτε ένα βαρετό χιλιόμετρο. Το υπερθέαμα του Μύρτου, καθώς ποζάρει προκλητικά κάτω από τα πόδια σου, είναι ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα και βρίσκεσαι να χαζεύεις το πανόραμα της χερσονήσου του Ασου, ένα κομμάτι γης που συνδέεται με έναν στενό αυχένα με το υπόλοιπο νησί, λες και το έβαλε σκοπό να σαλπάρει για το πέλαγος. Στη συνέχεια ο δρόμος απομακρύνεται από τη θάλασσα και διασχίζει μια καταπράσινη μεσόγεια και δροσερή περιοχή, κατάστικτη από συμπαθητικά χωριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε

  • Ασφάλεια και οικονομία

    Η Express rent a car διαθέτει μια ποικιλία αυτοκινήτων, ικανών να καλύψουν κάθε ανάγκη προσφέροντας ταυτόχρονα ασφαλή και άνετη μετακίνηση καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κεφαλονιά.  2671042499 Περισσότερα