ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Γραφικοί οικισμοί πάνω στο κύμα, κρυστάλλινα νερά σε υπέροχες αμμουδιές και αυθεντικός χαρακτήρας που συναρπάζει, είναι μερικά μόνο από όσα θα σας ενθουσιάσουν στα Κύθηρα.

ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Τα Αντικύθηρα αντιπροσωπεύουν το καλύτερα κρυμμένο μυστικό για όσους λατρεύουν το «διαφορετικό». Ανακαλύψτε τα!

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Αν σου αρέσει η οδήγηση δεν υπάρχει πιο όμορφη εποχή από την άνοιξη για να διασχίσεις από άκρη σε άκρη την Πελοπόννησο, να φθάσεις στο νότο ως τη ναυτική πολίχνη της Νεάπολης και στη συνέχεια να πάρεις το τοπικό καραβάκι που θα σε φέρει σε λιγότερο από 1 ώρα στα Κύθηρα. Για τα Αντικύθηρα θα χρειαστείς 2 ώρες επιπλέον.

 

Η Χώρα των Κυθήρων συνταιριάζει αρμονικά την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική με τη βενετσιάνικη φρουριακή κατασκευή. Χαρακτηριστικοί είναι οι ξύλινοι εξώστες, οι πέτρινες σκάλες και οι ιδιόμορφοι καπνοδόχοι που προεξέχουν από το πλάι των κτιρίων. Οπωσδήποτε θα πρέπει να ανηφορίσετε ως το κάστρο που βρίσκεται στην κορφή του πέτρινου λόφου. Περιπλανηθείτε στα στιβαρά, ψηλά τείχη του και θαυμάστε το παλάτι του Προβλεπτή Κυθήρων που σήμερα στεγάζει το Αρχείο των Κυθήρων.

Κάθε χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, τα Αντικύθηρα δέχονται λόγω της θέσης τους, έναν τεράστιο αριθμό πουλιών, που σταματούν για λίγες ώρες εκεί για να ξεκουραστούν και να τραφούν, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις περιοχές όπου θα αναπαραχθούν και θα ταΐσουν τα μικρά τους. Την άνοιξη έρχονται είτε από τη Δυτική Κρήτη ή κατευθείαν από τις βόρειες ακτές της Αφρικής. Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εκατομμύρια πουλιά περνάνε από τα Αντικύθηρα, λόγω της στρατηγικής τους θέσης. Το φθινόπωρο τα πουλιά έρχονται από όλη την Ευρώπη και επιστρέφουν στην Αφρική, έχοντας μαζί τους και όσα γεννήθηκαν αυτή τη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε

  • Για βιτσιόζους της γεύσης

    Το Βίτσιο pizza-pasta-cafe στο κέντρο των Κυθήρων στο Λιβάδι,  σε ένα καινούριο κτίριο με όλες τις ανέσεις, αποτελεί ένα μοναδικό χώρο όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει όλη την διάρκεια της μέρας τον καφέ του, το γεύμα και το δείπνο.
     2736031037 Περισσότερα