ΠΑΡΟΣ

Η Παροικιά της Πάρου, ως πρωτεύουσα του νησιού, είναι το πιο τουριστικό μέρος του, με πλήθος ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ και κλαμπ.

ΠΑΡΟΣ

Ιδανικός προορισμός για ένα… ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, ο περίφημος οικισμός της Νάουσας.

ΠΑΡΟΣ

Το περιβαλλοντικό πάρκο «Άη Γιάννης Δέτης» και τα μονοπάτια του, αξίζουν σίγουρα μία επίσκεψη.

ΠΑΡΟΣ

Οι περίφημες «Κολυμπήθρες» στον κόλπο της Νάουσας, ένα θαλασσινό στολίδι για όλη την περιοχή, που αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη, παρά τον πιθανό συνωστισμό.

ΠΑΡΟΣ

Μία από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του νησιού, το Πίσω Λιβάδι, βρίσκονται μόλις λίγα χλμ, βόρεια της Παροικιάς.

ΠΑΡΟΣ

Η παραλία της Χρυσής ακτής από το 1993 φιλοξενεί αδιάλειπτα τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας (wind surf)!

Καλύτεροι Προορισμοί - ΠΑΡΟΣ

Πρωινοί περίπατοι στην προκυμαία της Παροικιάς, για καφέ και σεργιάνι στην Παλιά Παροικία, έπειτα βουτιές στις Κολυμπήθρες, wind surf στη Χρυσή Ακτή και το σούρουπο για ουζάκι στη Νάουσα. Και αν δεν σου φτάνουν όλα αυτά κι αναζητάς πιο αυθόρμητες καταστάσεις, όλο το νησί στα πόδια σου, αρκεί να έχεις διάθεση για εξερευνήσεις και θα ανακαλύψεις μέρη που ακόμη αντιστέκονται στο ρεύμα του μαζικού τουρισμού.

 

Η Παροικιά είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές μέρος του νησιού. Στον παραλιακό της δρόμο θα βρείτε τα πάντα, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία γραφικούς ανεμόμυλους, λιμανάκια όπου δένουν τα καΐκια. Εδώ χτυπά ζωηρά η τουριστική καρδιά της Πάρου που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών. Λίγο πιο πίσω θα δείτε την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή ένα από τα σπουδαιότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία του ελλαδικού χώρου.

Στην βόρεια άκρη της Πάρου συναντάμε τη Νάουσα, το άλλο λιμάνι του νησιού και φυσικά πασίγνωστο τουριστικό προορισμό και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία των Κυκλάδων. Στο γραφικό λιμάνι οι παλιές ψαραποθήκες έχουν πλέον μετατραπεί για τις ανάγκες του τουρισμού σε ουζερί και καφέ. Βορειοανατολικά της Νάουσας κρυμμένες στο ενδιαφέρον ανάγλυφο των ακτών βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες, κατά κοινή ομολογία, παραλίες. Σάντα Μαρία, Αλυκή, Φιλίτζι στολισμένες με αμμόλοφους, κέδρα και νερά τροπικών χρωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ