ΣΙΦΝΟΣ

Το Κάστρο, η παλιά πρωτεύουσα της Σίφνου, με την "πλούσια" ιστορία, προσφέρει και μία υπέροχη θέα από ψηλά.

ΣΙΦΝΟΣ

Η Απολλωνία, ο κεντρικός οικισμός του νησιού, έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός και είναι προστατευόμενος για την πολιτιστική κληρονομιά του.

ΣΙΦΝΟΣ

Aπό τις ομορφότερες και μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της Σίφνου, το Βαθύ, ξεχωρίζει για τα προστατευόμενα «κρινάκια της άμμου» να ανθίζουν το κοντά στο Δεκαπενταύγουστο.

ΣΙΦΝΟΣ

Στο βραβευμένο ως εξαιρετικό παράδειγμα διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Ανδρέα, εκτίθενται επιλεγμένα ευρήματα από τις ανασκαφές του νησιού.

ΣΙΦΝΟΣ

Παρθένα βλάστηση, καλαμιώνες, παράκτια λίμνη, αμμόλοφοι, αλλά και μια παραλία που βραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνθέτουν το σκηνικό στις Καμάρες.

ΣΙΦΝΟΣ

Η παραλία Πλατύς Γυαλός με την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και τον Άσπρο Πύργο σε απόσταση "βολής", προσελκύει συνήθως τους περισσότερους έλληνες επισκέπτες.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΙΦΝΟΣ

Βουτιά από τα βράχια της Παναγιάς Πουλάτης, βραδινή βόλτα στα σοκάκια της Απολλωνίας και του Κάστρου, θέα στο δειλινό από το μοναστήρι του Αγίου Συμεών, αλλά και μεσημεριανές ουζοκατανύξεις σε τραπεζάκια που βυθίζονται στην άμμο, στο απάνεμο ακρογιάλι στο Βαθύ, στη Σίφνο… Με δυο λόγια το νόημα των καλοκαιρινών διακοπών!

 

Αρχοντική, νοικοκυρεμένη, λουσμένη στο φως και στα χρώματα της θάλασσας, η Σίφνος φιλοξενεί στην ανατολική ακτή έναν από τους γραφικότερους οικισμούς των Κυκλάδων. Οπωσδήποτε η γοητεία του Κάστρου είναι υπεράνω εποχών συνθηκών. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστεί να αφήσετε το όχημα σας αρκετά μακριά, αφού το Κάστρο –όπως εξάλλου και σε κάθε μεσαιωνικό οικισμό που σέβεται τον εαυτό του- δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα.

Η πρωτεύουσα της Σίφνου απέχει από τις Καμάρες 5,5 χλμ. και βρίσκεται στην καρδιά του νησιού. Η όμορφη Χώρα, αλλά και οι κοντινοί οικισμοί Εξάμπελλα και Αρτεμώνας εντυπωσιάζουν με τη λευκή νοικοκυρεμένη παρουσία τους. Αξίζει να περιδιαβείτε τα στενά ασβεστωμένα καλντερίμια και τον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο, να ψωνίσετε αναμνηστικά από τα γραφικά μαγαζάκια και να δοκιμάσετε γνήσιες σιφνέικες νοστιμιές. Η περιοχή σφύζει από ζωή και το βράδυ, με επισκέπτες κάθε ηλικίας να απολαμβάνουν το ποτό τους στα γραφικά μπαράκια και καφενεία που λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς στο γνωστό πια «στενό της Απολλωνίας» χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Σίφνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική

    Το Sifnaika Konakia στη Σίφνο σε απόσταση μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι Καμάρες και την παραλία, προσφέρει φιλόξενη διάθεση και δωρεάν μεταφορά προς/από το λιμάνι, σε μια ήσυχη τοποθεσία.
     2284031131 Περισσότερα
  • Στο κέντρο του πιο δημοφιλούς οικισμού

    Η Irini Pension βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία στον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου, μόλις 50μ. από την ομώνυμη δημοφιλή παραλία και στο κέντρο οικισμού. Δημιουργήθηκε με αγάπη για το νησί και κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις για την υποδειγματική φιλοξενία που προσφέρει κάνοντας τον κάθε επισκέπτη να νοιώθει σαν στο σπίτι του!
     2284028937, 6974195628 Περισσότερα

τι να κανετε