Οθόνες και συστήματα Μultimedia από την Cadence!

Οθόνες και συστήματα Μultimedia από την Cadence!

Οθόνες και συστήματα Μultimedia από την Cadence!

3765 Επισκέψεις στο άρθρο

- Tα νέα αυτοκίνητα έχουν εκπληκτικές «οθονάρες», στις οποίες γίνονται όλες οι λειτουργίες του οχήματος
- Στα παλιά αυτοκίνητα το ραδιόφωνο δεν μπορεί να παίξει μουσική από το κινητό
- Πολλοί αλλάζουν το παλιό με μοντέρνα οθόνη (multimedia την λένε)
- Έτσι το αυτοκίνητο παίζει ασύρματα μουσική, έχει και σύστημα πλοήγησης

Grammes Restaurant Cafe
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Tα νέα αυτοκίνητα έχουν εκπληκτικές «οθονάρες», στις οποίες γίνονται όλες οι λειτουργίες του οχήματος

Τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν πολλές νέες ανέσεις και λειτουργίες. Αυτές συχνά βρίσκονται ενσωματωμένες στην κεντρική οθόνη, η οποία μπορεί να συνδεθεί με το κινητό μέσω Bluetooth και να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις ή για να ακούσει ο οδηγός μουσική. Αν όμως γυρίσουμε τον χρόνο 25 χρόνια πίσω, τα αυτοκίνητα διέθεταν (στην καλύτερη) CD player, ενώ ορισμένα πολύ βασικά αυτοκίνητα δεν είχαν καν ραδιόφωνο. Φυσικά δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα τα οποία έπαιζαν μουσική, ενώ τα MP3 ακόμα ήταν μια πρωτοποριακή ιδέα, την οποία πολλοί ακόμα δεν είχαν υιοθετήσει.

Σίγουρα, εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε η τεχνολογία σε τέτοιο επίπεδο ώστε να επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση μουσικής. Σήμερα όμως, στην aftermarket αγορά, η εικόνα είναι διαφορετική. Πολύς κόσμος επιλέγει να αντικαταστήσει το εργοστασιακό ραδιο-CD με «οθονάρα» (multimedia), η οποία «ξεκλειδώνει» και ορισμένες έξτρα δυνατότητες. Για παράδειγμα, με την οθόνη, ο οδηγός μπορεί να συνδέσει το κινητό του και να απολαύσει την μουσική του στο αυτοκίνητο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει και την οθόνη ως σύστημα πλοήγησης. Οι οθόνες επίσης γίνονται όλο και πιο γρήγορες, ενώ μπορούν να αποθηκεύσουν και τραγούδια, μέσω USB ή μέσω κάρτας SD.

«Cadence», η λύση για συστήματα multimedia

Η Cadence δραστηριοποιείται στο χώρο του car audio από το 1985. Εξελίχθηκε άμεσα στην πώληση ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου, διατηρώντας παράλληλα πλήρως οργανωμένο service. Με εξειδικευμένο προσωπικό & τεχνικούς υποστηρίζει έτσι & after sale service υψηλού επιπέδου. Το 1995, η εταιρεία συνεργάστηκε με την διεθνώς αναγνωρισμένη Cadence Acoustics Inc., έχοντας έτσι την αποκλειστική διάθεση των πασίγνωστων προϊόντων Cadence Acoustics Inc., για την Ελλάδα.

Τα τελευταία δώδεκα έτη η εταιρεία εισήλθε και στον χώρο των car multimedia. Η διαφορά όμως από τα off-the-shelf εξαρτήματα είναι η έμφαση στα εργοστασιακού τύπου μηχανήματα που τοποθετούνται plug & play χωρίς μετατροπές η κοψίματα εργοστασιακών καλωδίων. Έτσι διατηρούνται και όλες οι εργοστασιακές λειτουργίες & συμβατότητες με τα ηλεκτρονικά μέρη των αυτοκινήτων. Συνεργάζονται μάλιστα και με την Dynavin H.K. η οποία πρώτη σχεδίασε και κατασκεύασε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για αυτοκίνητα Audi, BMW, Mercedes-Benz, Fiat, Ford, Hyundai, Peugeot, Smart και VW.

Οι οθόνες αυτές είναι πιστά αντίγραφα των ΟΕΜ συστημάτων, αλλά με όλες τις multimedia λειτουργίες ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Η ποιότητα κατασκευής είναι σχεδιασμένη ώστε να προσομοιάζει το αρχικό ηχοσύστημα, πετυχαίνοντας έτσι την αίσθηση του «εργοστασιακού» φινιρίσματος. Ως το «κερασάκι στην τούρτα», η ποιότητα του ήχου αναβαθμίζεται αισθητά, καθώς οι ενισχυτές των νέων συστημάτων αναπαράγουν με υψηλή πιστότητα τον ήχο.

Ειδικά για τα BMW, η Cadence εξοπλίζει τα συστήματά της με 8πύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm, 8GB RAM, ενώ υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto. Η οθόνη τέλος, «τρέχει» Android 13, για υψηλή λειτουργικότητα και ασφάλεια χρήσης.