Ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ smartphone που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητό σου είναι η βάση κινητού τηλεφώνου.

Ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ smartphone που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητό σου είναι η βάση κινητού τηλεφώνου.

6 απαραίτητα αξεσουάρ smartphone για το αυτοκίνητό σου

3677 Επισκέψεις στο άρθρο

Το κινητό σου τηλέφωνο είναι αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας σου, το οποίο το έχεις μαζί σου παντού, ακόμα και στο αυτοκίνητο. Δες μερικά αξεσουάρ αυτοκινήτου ειδικά σχεδιασμένα για το smartphone σου που θα σε βοηθήσουν να το χρησιμοποιείς πιο εύκολα και προπάντων με ασφάλεια.

Grammes Restaurant Cafe
PLAKA PARKING

Τα smartphones έχουν γίνει προέκταση των χεριών μας και αναμφισβήτητα μας έχουν διευκολύνει αρκετά στην καθημερινότητά μας. Πλέον, είναι χρήσιμα ακόμα και στο αυτοκίνητο μέσα από τις χιλιάδες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί  με κυριότερες το Android Auto ή το Apple Car Play. Για να το χρησιμοποιείς όμως σωστά και με ασφάλεια θα πρέπει να προμηθευτείς κάποια αξεσουάρ τα οποία είναι χρήσιμα και απαραίτητα. Ας δούμε τα πιο σημαντικά από αυτά.

1.Βάση κινητού αυτοκινήτου
Η χρήση του κινητού την ώρα της οδήγησης είναι πολύ επικίνδυνη. Ωστόσο, χρειάζεται για κάποιες εφαρμογές όπως η πλοήγηση ή η χρήση του Android Auto/Google Car Play. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να το κρατάς στα χέρια σου, οπότε μία βάση κινητού είναι απαραίτητη. Φυσικά, φρόντισε να είναι στο κατάλληλο ύψος ώστε να μην φεύγουν τα μάτια σου από το δρόμο.  

2. Φορτιστής αυτοκινήτου
Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν τουλάχιστον μία θύρα USB για να φορτίσεις τη συσκευή σου ή να τη συνδέσεις στο σύστημα infotainment. Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις καινούριο αυτοκίνητο  ή θέλεις να φορτίσεις περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα;  Ένας φορτιστής που «κουμπώνει» στον αντάπτορα του αναπτήρα είναι ιδανική επιλογή.

Θα βρεις μια σειρά επιλογών, από εξαιρετικά λεπτές συσκευές έως φορτιστές  που διαθέτουν πολλές θύρες. Βεβαιώσου ότι έχεις βρει έναν που παράγει αρκετή ισχύ για τη συσκευή που θέλεις να φορτίσεις.
 

Κοινοποίησέ το »

3. Ανταλλακτικά Καλώδια Φόρτισης
Όπως καταλαβαίνεις, αν δεν έχεις  καλώδιο φόρτισης, δεν μπορείς  να συνδέσεις τη συσκευή σου! Θα πρέπει πάντα να έχεις τουλάχιστον ένα εφεδρικό καλώδιο.

4. Power Banks
Υπάρχει ένα ακόμη αξεσουάρ που σχετίζεται με τη φόρτιση που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητό σου. Ένα power bank σου επιτρέπει να φορτίζεις το κινητό τηλέφωνο απλά και γρήγορα και μάλιστα χωρίς να ξοδεύεις ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου. Μάλιστα,  ως μπόνους, πολλά μοντέλα περιλαμβάνουν επιπλέον εξοπλισμό, όπως φακό.

5. Συσκευή Bluetooth
Αν έχεις ένα νεότερο αυτοκίνητο, δεν το χρειάζεσαι. Ωστόσο, αν έχεις ένα παλιό μοντέλο και δεν έχεις ενσωματωμένο Bluetooth στο αυτοκίνητό. θα πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις. Αυτές οι συσκευές συνδέονται στη θύρα αναπτήρα/τροφοδοσίας του αυτοκινήτου και συνδέονται με το τηλέφωνό μέσω Bluetooth. Το χρησιμοποιείς για να απαντήσεις στις κλήσεις σου ή να αναπαράγεις πολυμέσα από το τηλέφωνό μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου.
 

6. Συσκευή OBD
Κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από το 1996 έχει μια ενσωματωμένη θύρα διάγνωσης (OBD), που συνήθως βρίσκεται κάπου κάτω από το τιμόνι. Οι μηχανικοί έχουν ειδικές συσκευές που μπορούν να τις συνδέσουν σε αυτές τις θύρες για να διαβάσουν κάθε είδους πληροφορίες για ένα αυτοκίνητο, τις οποίες όμως μπορείς να τις δεις και εσύ.

Μπορείς να αγοράσεις μια φθηνή συσκευή OBD, να τη συνδέσεις σε αυτή τη θύρα και μετά να την συνδέσεις  με το τηλέφωνό σου μέσω Bluetooth. Επίσης, πρέπει να βρεις και τις ανάλογες  εφαρμογές που μπορούν να διαβάσουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν αυτές οι συσκευές.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>