Τι λέει ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ*, Αθανάσιος Νικολόπουλος, για τα παράνομα συνεργεία

5313 Επισκέψεις στο άρθρο

*ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ


Σε αυτό το πολύ δύσκολο περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλούμαστε να επιβιώσουμε, το ζήτημα των «παράνομων συνεργείων» είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, που έχει συγκεκριμένες αιτίες, σοβαρότατες συνέπειες που υπερβαίνουν τον κλάδο της επισκευής και απαιτεί συγκεκριμένες λύσεις.
Ξεκινώντας από τις αιτίες, οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο - Φορέας για άσκηση Ενιαίας Κεντροποιημένης Αποτελεσματικής Πολιτικής στο Αδειοδοτικό, το Χωροταξικό, το Πολεοδομικό, το Περιβαλλοντικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 1988 δεν υπήρχε καν νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία των συνεργείων επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, τα οποία μέχρι τότε βρίσκονταν κυριολεκτικά στον αέρα. 
Επιπλέον, μέχρι πρότινος, οι Διευθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιών δεν διέθεταν καν οργανωμένο αρχείο των νόμιμα αδειοδοτημένων συνεργείων. 
Η Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ. με καίριες και συνεχείς παρεμβάσεις προς την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς επισημαίνει το πρόβλημα και προτείνει λύσεις. Μέσω των σωματείων - μελών, η Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ. αναλαμβάνει συστηματικά δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης, με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου των «παράνομων» συνεργείων, ενώ ήδη διερευνά, την εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος για τη δημιουργία ολοκληρωμένου και οργανωμένου αρχείου καταγραφής των νομίμως αδειοδοτημένων συνεργείων ανά ειδικότητα. Σήμερα, οι συνάδελφοι επισκευαστές, προκειμένου να λειτουργούν νόμιμα, επενδύουν τεράστια ποσά σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, υπερ-φολογούνται (περισσότερο από κάθε επαγγελματικό κλάδο), πληρώνουν τεράστια μισθώματα και καταβάλλουν ανελλιπώς, όπως οφείλουν, τις ασφαλιστικές εισφορές των ιδίων και των χιλιάδων υπαλλήλων που απασχολούν. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν. Ούτε για την Πολιτεία, ούτε για τον επιτήδειο που ανοίγει «συνεργείο» στο σπίτι του ή στο χωράφι του.
Διαμηνύουμε ότι η ΕΟΒΕΑΜΜ δεν αναγνωρίζει και δεν υποστηρίζει «Συνεργείο» χωρίς τις νόμιμες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας. Το Συνεργείο αυτό για μας δεν υπάρχει.
Δεν είναι μόνο ο αθέμιτος ανταγωνισμός και οι στρεβλώσεις που προκαλούνται στην αγορά της επισκευής, σε βάρος των συναδέλφων μας επισκευαστών, οι οποίοι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Πολιτείας και των πολιτών, αλλά μένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι απέναντι στην παρανομία και την αυθαιρεσία. Ούτε ότι το Κράτος χάνει πολύτιμα έσοδα, σε κρίσιμους καιρούς, από φορολογητέες δραστηριότητες. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφαλής οδική κυκλοφορία των κατόχων οχημάτων από αμφίβολης ποιότητας «υπηρεσίες».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: AFTER SALES
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES