Οι τιμές των car multimedia ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 1.500 ευρώ. Η τιμή εξαρτάται φυσικά από την ταχύτητα του επεξεργαστή τους, τις δυνατότητές του και την ισχύ τους.

Πόσο κοστίζουν;

22.788 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/2/2015

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση εξαρτάται από τις δυνατότητες της κάθε συσκευής και την απόδοση. Θα προτείναμε μάλιστα μία συσκευή στα 50 Watt, ωστόσο υπάρχουν και πολλές με μικρότερη ισχύ. Π.χ. από 15 Watt όπου οι τιμές σε μη εμπορικές μάρκες ξεκινούν από τα 30 ευρώ. Αν, τώρα, πρόκειται για ένα ηχοσύστημα επώνυμης μάρκας με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων mp3 και με θύρα USB, τότε το κόστος ξεκινά από τα 40 ευρώ. Το επόμενο σκαλί είναι στα 90 ευρώ και εκεί η μεγαλύτερη διαφορά αφορά στα Watt (από 50) και στα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως π.χ. την σύνδεση με ipod ή τη δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth. Αν θέλετε line-in κάμερας τότε θα πρέπει να διαθέσετε 50 ευρώ επιπλέον.


Οι παραπάνω τιμές αφορούν βέβαια τα ραδιο cd/mp3. Στην περίπτωση των car multimedia, δηλαδή των συστημάτων με οθόνη αφής και περισσότερες δυνατότητες, οι τιμές ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμη και στα 1.500 ευρώ! Σε αυτήν την περίπτωση όμως, δεν αγοράζετε ένα τυχαίο ηχοσύστημα, αλλά ένα γρήγορο φορητό υπολογιστή ή καλύτερα ένα tablet για το αυτοκίνητό σας με τεράστιες δυνατότητες (βλ. περισσότερα στην ενότητα νέες τάσεις και τεχνολογίες).