Το μέλλον των car multimedia είναι λαμπρό. Σε κάθε περίπτωση θα φέρουν μεγάλες οθόνες αφής, γρήγορους επεξεργαστές και η διασύνδεση με το internet θα δίνει δυνατότητες και γεύση για το πώς θα είναι η αυτοκίνηση στο μέλλον.

Οι νέες τάσεις - τεχνολογίες

22.792 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/2/2015

Είστε κάτοχοι ενός smartphone με λειτουργικό android; Αν ναι τότε αμέσως θα εκτιμήσετε τις δυνατότητες ενός σύγχρονου συστήματος πολυμέσων, αφού τα περισσότερα από αυτά τρέχουν με λειτουργικό android. Και άρα μπορείτε να σερφάρετε στο internet, να ακούτε τον αγαπημένο σας σταθμό όπου και αν βρίσκεστε (μέσω διαδικτύου), να μπείτε στο facebook, να κάνετε check-in που βρισκόσαστε, να συγχρονίσετε τις επαφές σας, να μιλήσετε στο τηλέφωνο, να επεξεργαστείτε αρχεία και φωτογραφίες και ότι άλλο μπορείς να κάνεις με ένα smartphone σήμερα… 

Τι επιφυλάσσει όμως το μέλλον. Ποια θα είναι η τύχη των επόμενων συστημάτων πολυμέσων. Το σίγουρο είναι πως όλα θα διαθέτουν οθόνες αφής και ταχύτατους επεξεργαστές. Από εκεί και πέρα για τις δυνατότητες τους δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, όμως σύμφωνα με τα πρωτότυπα concept που παρουσιάζονται μάλλον αυτά θα αποκτήσουν ολοένα και πιο ενεργό ρόλο. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να συνδεθείτε με το αυτοκίνητό σας από το σπίτι ή το τηλέφωνο ώστε να το βάλετε μπροστά για δροσίσετε ή ζεστάνετε την καμπίνα, θα δίνεται μέσω του GPS το στίγμα σας και άρα σε περίπτωση αυξημένης κίνησης θα επιλέγετε άλλη διαδρομή, θα συνδυάζονται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και θα σας ενημερώνουν για την κατάσταση του οχήματος, ενώ δεν αποκλείεται να παίξουν ενεργό ρόλο στην ενεργητική ασφάλεια του οχήματος.