• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, που διαθέτει το υγραέριο το καθιστά ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Μακροζωία, οικολογία, αυτονομία

19.642 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/1/2016

Το υγραέριο, επειδή δεν περιέχει μόλυβδο, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη και καθαρότερη καύση που συνεπάγεται εσωτερικά μέρη με μικρότερες τριβές και άρα, μεγαλύτερη μακροζωία του κινητήρα.
Επιπροσθέτως διαθέτει χαμηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, αέριο το οποίο έχει ενοχοποιηθεί ως ο βασικός υπαίτιος για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Υπολογίζεται λοιπόν ότι, ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί υγραέριο, εκπέμπει περίπου 12% μικρότερες ποσότητες CO2, μέχρι και 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου, 20% με 40% λιγότερους υδρογονάνθρακες και αντίστοιχα μειωμένη ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με το αν η καύση γινόταν με βενζίνη.
Τέλος η αυτονομία ενός οχήματος με κιτ υγραερίου εξαρτάται από τις διαστάσεις της δεξαμενής που τοποθετείται. Η επιλογή του τύπου της δεξαμενής μπορεί να γίνει με βάση τη χρήση του οχήματος, για να ωφεληθεί ο χώρος φόρτωσης ή η αυτονομία κίνησης του οχήματος. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αυξήσει την αυτονομία του οχήματός του, μπορεί να τοποθετήσει ρεζερβουάρ, κυλινδρικού τύπου, χωρητικότητας 90 λίτρων (πραγματικά 72 λίτρα), που δίνει στο όχημα αυτονομία 600 περίπου χιλιομέτρων. Και έτσι, μαζί με τη βενζίνη, η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα.

 
  • Στέφανος

    Καλημέρα. Θα ήθελα να προσθέσω, ως παλιός πλέον χρήστης του υγραερίου, ότι όποιος αποφασίσει να το βάλει πρέπει να ξέρει ότι στο Κ.Τ.Ε.Ο. ανά 2 χρόνια θα πρέπει να ξοδεύει άλλα 35 euro ώστε να παίρνει και την πιστοποίηση του εγκαταστάτη πριν τον κυρίως έλεγχο. Ο παραλογισμός στα "κόκκινα". Όταν γίνεται η εγκατάσταση πληρώνεις το Κ.Τ.Ε.Ο. για να πιστοποιήσει την εγκατάσταση αλλά όταν πρέπει να περάσεις από τον τακτικό έλεγχο, το Κ.Τ.Ε.Ο. αδυνατεί να πιστοποιήσει την σωστή λειτουργία της εγκατάστασης. Τότε, πας σε έναν εγκαταστάτη υγραερίου ο οποίος σου δίνει μια δήλωση (35 ευρώ) που αναφέρει ότι το σύστημα λειτουργεί καλά. Μια γελοιότητα δηλαδή αφού επί του συστήματος δεν γίνεται κανένας έλεγχος απολύτως αλλά απλά σε αυτή την δήλωση αναφέρεται ο τύπος του συστήματος. Κατά τα λοιπά θα πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο από την αξιοπιστία και την απόδοση όσο και από την οικονομία που προσφέρει.

      5
  • Nikos

    Μπορεί να μου πει αν γνωρίζει κάποιος γιατί οι αντιπροσωπείες εισάγουν από ελάχιστα εως καθόλου οχήματα με εργοστασιακή εγκατάσταση υγραεριοκίνησης? Τώρα που βρίσκεις υγραέριο παντού το γυρίσαν όλοι στο diesel!!!

      5