Μικρά SUV: Ford Puma, Jeep Avenger, Opel Mokka, Toyota Yaris Cross & Volkswagen T-Roc

113.676 Επισκέψεις στο άρθρο
Ford Puma
5 Φωτογραφίες »

Ford Puma

Ford Puma: 8 χρόνια εγγύηση & πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός

Αρχική τιμή 24.995 ευρώ έχει το Ford Puma, το πιο fun to drive και το νο1 σε χώρο αποσκευών (536 λτ.) μικρό SUV της ελληνικής αγοράς. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά το προ-ανανέωσης μοντέλο, με το Puma να προσφέρεται και ως facelift με αισθητά αναβαθμισμένες τεχνολογίες και εξοπλισμό. Ενδεικτικά να πούμε ότι στα 26.655 ευρώ το ήπια υβριδικό Ford Puma των 125 ίππων της εισαγωγικής έκδοσης Titanium περιλαμβάνει 17άρες ζάντες αλουμινίου, πλήρη LED φώτα εμπρός και πίσω, οθόνη αφής 12 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και μία πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Last but not least, το Puma (όπως και κάθε μοντέλο της Ford), προσφέρεται με 8ετή εργοστασιακή εγγύηση που είναι και η μεγαλύτερη της αγοράς.

Jeep Avenger: SUV εμφάνιση & ήπια υβριδική τεχνολογία για (ξε)-παρκάρισμα μόνο με ρεύμα


Το Jeep Avenger είναι το πιο σκληροτράχηλο SUV πόλης, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ουσία. Έχει απόσταση από το έδαφος πάνω από 20 εκατοστά και καλές γωνίες αναρρίχησης, ενώ επίσης «θωρακίζεται» με στάνταρ σύστημα Selec-Terrain για τις πιο off-road εξορμήσεις. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει 6 προφίλ οδήγησης, αναλόγως του τερέν που οδηγείς (π.χ. Snow, Mud, Sand). Η εισαγωγική έκδοση Longitude του Jeep Avenger κοστίζει 23.990 ευρώ (100 PS), ενώ στα 26.490 ευρώ βρίσκουμε το ήπια υβριδικό Jeep Avenger στα ίδια άλογα. Χάρη στην e-Hybrid τεχνολογία, το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, με τον κινητήρα σβηστό (π.χ. σε παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα), εξοικονομώντας μέχρι και 28% στην κατανάλωση εντός πόλης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Opel Mokka: Μοντέρνο SUVάκι με πρόγραμμα Απόσυρσης


Από 25.700 ευρώ ξεκινά το Opel Mokka με τα 100 άλογα, το όμορφο SUV πόλης με την εντυπωσιακή μάσκα Vizor. Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον 1.200άρη PureTech που αποδίδει 130 (αυτόματο) ή 136 ίππους με συγκεκριμένες τεχνικές αναβαθμίσεις. Υπάρχουν τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις (Edition, Edition Plus και GS), με περισσότερες παροχές άνεσης και ασφάλειας. Ενδεικτικά θα πούμε ότι στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται πλέον οι αισθητήρες παρκαρίσματος και η κάμερα οπισθοπορείας. Κλείνοντας, πρέπει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η αγορά των ετοιμοπαράδοτων Mokka συνδυάζεται το πρόγραμμα «Απόσυρσης» που προσφέρει αυτή την περίοδο η Opel Hellas. Μέσω του προγράμματος αυτού, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να αποσύρουν ή να ανταλλάξουν το παλιό αυτοκίνητό τους, ανεξαρτήτως μάρκας, προκειμένου να αποκτήσουν ένα ολοκαίνουργιο Mokka.

Toyota Yaris Cross: Full υβριδικό που «καίει» 4,5 λτ./100 χλμ. μέσα στην πόλη


Το κορυφαίο σε λιανικές πωλήσεις μικρό SUV, Toyota Yaris Cross, ανανεώθηκε τεχνολογικά και προσφέρεται με αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο που φημίζεται για την κορυφαία οικονομία καυσίμου. Η εισαγωγική έκδοση του Toyota Yaris Cross (23.920 ευρώ) εξακολουθεί και αποδίδει 116 ίππους, με μέση πραγματική κατανάλωση στα 5,3 λτ./100 χλμ.. Εντός πόλης, μάλιστα, το ιαπωνικό SUV είναι ακόμη πιο οικονομικό. Σε τέτοιες περιστάσεις εκμεταλλεύεται την ικανότητά του για ηλεκτροκίνηση, για αυτό και «καίει» γύρω στα 4,5 λίτρα. Από εκεί και πέρα, σε ανώτερο επίπεδο βρίσκουμε το 4κίνητο Yaris Cross, στο οποίο ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ κινεί τους πίσω τροχούς. Τέλος, να πούμε πως το Yaris Cross κυκλοφορεί και πιο ισχυρό υβριδικό σύνολο 130 ίππων, στα 29.970 ευρώ και σε super εξοπλιστικό πακέτο.

Volkswagen T-Roc: All around μικρό SUV με χώρους στα 116 & 150 άλογα


Αρχική τιμή 28.200 έχει το Volkswagen T-Roc, το best-seller μικρό SUV της γερμανικής μάρκας στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά την εισαγωγική έκδοση του 1,0 TSI που κατόπιν τεχνικών αναβαθμίσεων αποδίδει 116 ίππους. Κάτω από 30 χιλιάδες ευρώ συναντάμε τόσο το στάνταρ πακέτο Life (αυτόματος κλιματισμός, αυτόματο παρκάρισμα κ.ά.), όσο και το 2ο επίπεδο More (17άρες ζάντες αλουμινίου). Για όποιον αναζητά καλύτερες επιδόσεις, στα 29.800 ευρώ είναι το VW T-Roc με τον 1.500άρη TSI των 150 ίππων. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων είναι η υψηλή ποιότητα κατασκευής, το στιβαρό και καλό πάτημα στο δρόμο, αλλά και οι άπλετοι χώροι. Το VW T-Roc συγκαταλέγεται στα κορυφαία μικρά SUV ως προς την ευρυχωρία, με μεγάλο πορτ-μπαγκάζ (445 λτ. συν ρεζέρβα ανάγκης), μπόλικο «αέρα» για τα πόδια και φάρδος πίσω καθίσματος που φτάνει για 3 ενήλικους επιβάτες.

Σελίδα 1Μικρό ή μικρομεσαίο SUV; 11 value for money μοντέλα στα 25-30.000 ευρώ
Σελίδα 2Μικρά SUV: Ford Puma, Jeep Avenger, Opel Mokka, Toyota Yaris Cross & Volkswagen T-Roc
Σελίδα 3Μικρομεσαίο SUV: Citroen C5 Aircross, Hyundai Kona, Kia XCeed, Nissan Qashqai, Peugeot 3008 & Toyota C-HR
Hyundai
kia