Συζήτηση με θέμα τη νομική διάσταση των τροχαίων ατυχημάτων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο διοργανώνεται την Παρασκευή στις 28 Φεβρουαρίου από την ΕΑΕΕ & το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

Ημερίδα για τα διεθνή τροχαία ατυχήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/2/2014

Η ΕΑΕΕ και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης διοργανώνουν ημερίδα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου –νομικής φύσεως- για τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, στο ξενοδοχείο «Royal Olympic».

 

Με θέμα: «Διεθνή Τροχαία Ατυχήματα – Θέματα Διεθνούς Δικαιοδοσίας και Εφαρμοστέου Δικαίου», το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος διοργανώνουν για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 σχετική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα (Στήλες Ολυμπίου Διός).

Ειδικότερα, στην εν λόγω συζήτηση θα αναπτυχθούν θέματα όπως, η συχνή αντιμετώπιση ζητημάτων νομοθεσίας και δικαιοδοσίας των δικαστηρίων σε υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων στα οποία οι παθόντες είναι αλλοδαποί ή Έλληνες είτε πρόκειται για ατυχήματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, αντίστοιχα.

Επίσης, τα ζητήματα αυτά θα παρουσιαστούν από δύο εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς της Ελλάδας και της Αγγλίας με μεγάλη πρακτική δικηγορική εμπειρία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ζητημάτων αυτών, η πρόκληση της συζήτησης τους και η καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και ασχολουμένων με την αποζημίωση της αστικής ευθύνης από το τροχαίο ατύχημα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας

13.30 : Προσέλευση – Καφές

14.00 : Χαιρετισμοί – Προσφωνήσεις

Γιώργος Τζανής, Πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Mαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

14.30: Εισηγήσεις:

«Διεθνής Δικαιοδοσία σε ασφαλίσεις αστικής ευθύνης από αυτοκίνητα» (Κανονισμός 44/2001/ΕΚ)

Εισηγητής: Αντώνιος Τσαβδαρίδης,
Λέκτωρ Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δικηγόρος, Εταίρος Rokas Law Firm

«Applicable Law in cross border accidents (Rome II, M.I.D., the Hague Convention)»

Εισηγήτρια: Jenny Pappetas
Teaching Associate, School of Law, University of Birmingham

15.30 : Ερωτήσεις – Συζήτηση

Δείτε εδώ σχετικά άρθρα για τη Νομική Προστασία και τη Φροντίδα Ατυχήματος σε περίπτωση εμπλοκής σας σε τροχαίο.

 

Τελευταία νέα