Λύσεις φόρτισης από την ΚΑΥΚΑΣ. Για φόρτιση στο σπίτι, στην επιχείρηση άλλα και σε δημόσιους χώρους. Για να δούμε.

Λύσεις φόρτισης από την ΚΑΥΚΑΣ. Για φόρτιση στο σπίτι, στην επιχείρηση άλλα και σε δημόσιους χώρους. Για να δούμε.

Πως η ΚΑΥΚΑΣ φέρνει την ηλεκτροκίνηση κοντά μας
  • Λύσεις φόρτισης από την ΚΑΥΚΑΣ. Για φόρτιση στο σπίτι, στην επιχείρηση άλλα και σε δημόσιους χώρους. Για να δούμε.
  • Πως η ΚΑΥΚΑΣ φέρνει την ηλεκτροκίνηση κοντά μας

Πως η ΚΑΥΚΑΣ φέρνει την ηλεκτροκίνηση κοντά μας

2782 Επισκέψεις στο άρθρο

H ηλεκτροκίνηση πήρε μπρος και χρειάζεται φορτιστές και όχι μόνο. Στην ΚΑΥΚΑΣ, την ηγέτιδα εταιρεία Ηλεκτρολογικού Υλικού και Τεχνολογίας, μπορείτε να συμβουλευτείτε μηχανικούς με εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση και στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να πετύχετε τη βέλτιστή εμπειρία φόρτισης στη καλύτερη τιμή.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
PLAKA PARKING

Τα ηλεκτροκίνητα στην Ελλάδα ήδη διπλασίασαν τις πωλήσεις τους. Πολλά νέα και αξιόλογα μοντέλα (επιβατικά και επαγγελματικά) έχουν ήδη παρουσιαστεί. Οι υποδομές αναπτύσσονται ραγδαία.

Είναι ξεκάθαρο πως η πολιτεία δίνει όλο και περισσότερα κίνητρα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» στο οποίο σε αντίθεση με τον πρώτο κύκλο «Κινούμαι Ηλεκτρικά», επιδοτούνται πλέον μόνο τα αμιγώς ηλεκτρικά και οι ηλεκτρικοί φορτιστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση γίνονται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς έχει ήδη ψηφίστειη κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης  μέχρι το τέλος του 2035.

Πέρα από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον, τα οποία είναιπολλά και γνωστά,  υπάρχουν σοβαρά πλεονεκτήματα και σε ατομικό επίπεδο. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν πολύ λιγότερα έξοδα συντήρησης. Το ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα. Ειδικά αν η εγκατάσταση του φορτιστή συνδυαστεί με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Αξίζει να επισκεφτείτε την ψηφιακή έκθεση του Autotriti με τίτλο «Καίνε τα μισά» και θα διαπιστώσετε πως το συνολικό ποσό που θα ξοδέψει ο κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ένα ολόκληρο χρόνο για τις αστικές του μετακινήσεις θα είναι γύρω στα 250 ευρώ (το χρόνο)! 

Ιδιαιτέρως σήμερα, με την ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων που έφερε η ενεργειακή κρίση, ενώ ένα συμβατικό αυτοκίνητο Euro5 χρειάζεται περίπου 4.200 (!) ευρώ ανά έτος,για το ίδιο χρονικό διάστημα, η ηλεκτροκίνηση μοιάζει εξωφρενικά οικονομική χωρίς να συνυπολογίζουμε τη χρήση φωτοβολταικών.

Βέβαια, το μεγάλο ζήτημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η αυτονομία τους και η διαδικασία φόρτισης. Η αυτονομία μειώνεται σημαντικά σε συνθήκες υπεραστικού ταξιδίου (ή με πιο επιθετική οδήγηση) ενώ το δίκτυο φόρτισης και ειδικά DC ταχυφορτιστών παραμένει ακόμα περιορισμένο.
 
Ωστόσο, σημαντικά βήματα ανάπτυξης πραγματοποιούνται και σε αυτό τον τομέα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η ΚΑΥΚΑΣ επενδύει καιστην ηλεκτροκίνηση και το δίκτυο φορτιστών, έχοντας βαθιά γνώση και εμπειρία στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού και της τεχνολογίας.

Προσεγγίζει την ηλεκτρική φόρτιση ως παροχή συνολικής λύσης η οποία περιλαμβάνει πέρα από τον φορτιστή, τα υλικά προστασίας για τον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, ηλεκτρολογικούς πίνακες, καλώδια μέχρι και συστήματα φωτοβολταικών.

Πως το καταφέρνει αυτό; Η ΚΑΥΚΑΣ φέρνει στην αγορά υλικά υψηλών προδιαγραφών από επώνυμους κατασκευαστές καλύπτοντας όλες τις ανάγκες φόρτισης.

Στον κατάλογο της μπορεί να βρει κανείς προτάσεις τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική φόρτιση από εταιρείες όπως η Abb,Legrand, SchneiderElectric, Hager, ABL και Siemens

Είτε ενδιαφέρεστε γιαέναν οικιακό φορτιστή, είτε επιθυμείτε να τοποθετήσετε έναν ή και περισσότερους σταθμούς επαγγελματικής φόρτισης, οι μηχανικοί της ΚΑΥΚΑΣ μπορούν να σας καθοδηγήσουν κατά τη φάση της επιλογής υλικών και του
σχεδιασμού της λύσης όσο και κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Για να δούμε, πιο αναλυτικά, τις λύσεις φορτιστών της ΚΑΥΚΑΣ.