Φωτογραφία απο το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης απο το Δήμο Ιωαννίνων

Φωτογραφία απο το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης απο το Δήμο Ιωαννίνων

Στον αρχαιολογικό χώρο & το αρχαίο θέατρο Δωδώνης

29420 Επισκέψεις στο άρθρο

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στην Ήπειρο είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα.
Το θέατρο της Δωδώνης αποτελούσε τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης και κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ.Το θέατρο έπαθε απανωτές καταστροφές, ανοικοδομήσεις και διαμορφώσεις στους αιώνες που ακολούθησαν την παρακμή του βασιλείου της Ηπείρου και στα χρόνια της ρωμαϊκής κατάκτησης χρησιμοποιήθηκε ως αρένα και από τον 4ο αιώνα μ.Χ. έπαψε να λειτουργεί.
Οι πρώτες ανασκαφές και αναστηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο άρχισαν το 1875 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα ενώ το θέατρο στις μέρες μας φιλοξενεί κάποιες παραστάσεις μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τα Γιάννενα και το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου, είναι καθημερινά από 08:00 έως 15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26510 82287.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

  • Σαν Πασάς στα Ιωάννινα

    Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, στην ιδανική περιοχή που συνδέει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, τη λίμνη των Ιωαννίνων και το Κάστρο της με τη σύγχρονη πόλη και το εμπορικό κέντρο, εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε το Ali Pasha Hotel.
     26510 22603 Περισσότερα
  • Αισθητική στην καρδιά των Ιωαννίνων

    Το SΑΖ City Life Hotel βρίσκεται στην καρδιά των Ιωαννίνων, προσφέροντας μια νέα ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling σε όλους όσους το επιλέξουν για τη διαμονή τους, τις συναντήσεις τους, το φαγητό, το ποτό ή τον καφέ τους.
     26510 78888 Περισσότερα