Φωτογραφία του Θοδωρή Αθανασιάδη στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία του Φώτη Γκόνη στο autotriti-touring

Φωτογραφία της Ιωάννας Νικoλαίδου στο autotriti-touring

Φωτογραφία του Βαγγέλη Μπελση στο autotriti-touring

Φωτογραφία του Θεόδωρου Κοκιούση στο autotriti-touring

Φωτογραφία του Βαγγέλης Μπέλση στο autotriti-touring.gr

Rafting και extreme sports στα ποτάμια των Ιωαννίνων

28069 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα δύο ποτάμια των Ιωαννίνων, ο Βοϊδομάτης και ο Αραχθος, προσφέρονται για την πρώτη σας επαφή με το rafting, αφού έχουν μικρό βαθμό δυσκολίας.
Η πρώτη αποτελεί μια διαδρομή απόστασης 5km και δευτέρου βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για όλη την οικογένεια, χωρίς προαπαιτούμενη εμπειρία rafting ενώ η δεύτερη είναι τρίτου βαθμού δυσκολίας. Πρόκειται για δύο διαδρομές ιδανικές για όλους.

Rafting στον Βοϊδομάτη:
Aφετηρία της διαδρομής αποτελεί η Γέφυρα της Αρίστης. H διαδρομή είναι μια απόσταση 5km, στη οποία περνώντας κάτω από μια αψίδα Πλατάνων, θα φθάσετε στην παλιά γκρεμισμένη γέφυρα που το 1911 την παρέσυρε το ποτάμι. Απέναντι βρίσκεται η Μονή της Παναγίας Σπηλαιώτισσας. Μέσα από έντονες φυσικές εικόνες κατά τη διάρκεια της κατάβασης θα συναντήσετε τη Βραχοσκεπή της Μπόιλας. Μια σπηλιά με ιστορία και ευρήματα χιλιάδων ετών.

Rafting στον Αραχθo:
Με αφετηρία της διαδρομής τη Γέφυρα Πολιτσάς,τα πληρώματα επιβιβάζονται στις βάρκες και το ταξίδι ξεκινάει! Η διαδρομή διασχίζει το πιο στενό κομμάτι του ποταμού και είναι τρίτου βαθμού δυσκολίας. Αφού διανύσετε το πρώτο συναρπαστικό πέρασμα της διαδρομής θα φτάσετε σε μια σπηλιά, όπου μια νεροκουρτίνα και τα βρύα δημιουργούν μια εικόνα απίστευτης ομορφιάς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

  • Σαν Πασάς στα Ιωάννινα

    Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, στην ιδανική περιοχή που συνδέει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, τη λίμνη των Ιωαννίνων και το Κάστρο της με τη σύγχρονη πόλη και το εμπορικό κέντρο, εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε το Ali Pasha Hotel.
     26510 22603 Περισσότερα
  • Αισθητική στην καρδιά των Ιωαννίνων

    Το SΑΖ City Life Hotel βρίσκεται στην καρδιά των Ιωαννίνων, προσφέροντας μια νέα ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling σε όλους όσους το επιλέξουν για τη διαμονή τους, τις συναντήσεις τους, το φαγητό, το ποτό ή τον καφέ τους.
     26510 78888 Περισσότερα