Δυτ. Μακεδονία: 3 top ξενώνες-ξενοδοχεία!

Διαβάστηκε από 9123 αναγνώστες

Γρεβενά, Φλώρινα και Κοζάνη συνθέτουν το παραδοσιακό σκηνικό της Δυτικής Μακεδονίας που φωλιάζει στις καρδιές μας σαν την Ωραία Κοιμωμένη του χειμώνα. Τα χειμωνιάτικα στέκια του βορρά σάς περιμένουν να τα… ξυπνήσετε με τις ιστορίες και την αύρα σας.

Τα Γρεβενά φημίζονται τόσο για τα περίτεχνα γεφύρια τους όσο και για τον Εθνικό Δρυμό, την κρύα «Βάλια Κάλντα». Αντίστοιχα, το τοπίο της Φλώρινας, για τους εστέτ του κινηματογράφου, δεν θα μπορούσε να μην ξυπνήσει μνήμες από τις ταινίες του Αγγελόπουλου. Τελευταία –αλλά εξίσου σημαντικός παίκτης στο κουαρτέτο- μας έμεινε η Κοζάνη με την δεύτερη, στην Ελλάδα, -μετά της Αθήνας- Κοβεντάρειο δημοτική βιβλιοθήκη, όπου και φυλάσσεται ένα από τα 17 σωζόμενα πρωτότυπα της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου. Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν, οι ντόπιοι ετοιμάζονται και για τα Κόλιαντα, τα διάσημα τοπικά κάλαντα. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η Δυτική Μακεδονία χαίρει εκτίμησης και της προσοχής σας. Σας προτείνουμε τους πέντε καλύτερους τρόπους να χαλαρώσετε δημιουργικά και να τη ζήσετε συνδυαστικά. 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

 • Ηρεμία και μαγευτική θέα

  Στην καρδιά του πανέμορφου Νυμφαίου, ο παραδοσιακός ξενώνας «Νύμφες» αποτελέσει το ιδανικό μέρος, όπου θα στεγάσει κάποιος τις ωραιότερες στιγμές του, προσφέροντας απλόχερα μια μαγευτική θέα.
   2386031114 Περισσότερα
 • Στο ψηλότερο σημείο

  Ξενώνας Αργυρώ. Στο ψηλότερο σημείο του Νυμφαίου Φλώρινας. Με απίστευτη θέα. Παραδοσιακή φιλοξενία. Πέτρινο αρχοντικό. Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι. Απολαύστε τη διαμονή σας.
   2386031331 Περισσότερα
 • Αυθεντικό παλιό αρχοντικό

  Ο ξενώνας La Moara στο Νυμφαίο Φλωρίνης θεωρείται εμβληματικός. Λειτούργησε πρώτος όταν ξεκίνησε η αναγέννηση του Νυμφαίου, ανοίγοντας το δρόμο στον ήπιο τουρισμό. Υπήρξε το πρότυπο για την μορφή και την ανάπτυξη των επομένων ξενώνων και ο αρμονικός ομφαλός των πιο σπουδαίων εκδηλώσεων του χωριού.
   2386031377 Περισσότερα
 • Καφές δίπλα στο τζάκι

  Αρχοντικό Bella Toumba. Στο ομορφότερο σημείο του Αμυνταίου Φλωρίνης. Ασύλληπτη θέα στον Αγιο Παντελεήμονα και τη λίμνη Βεγορίτιδα. Υπέροχα δωμάτια, άνετοι κοινόχρηστοι χώροι. Καναπέδες μπροστά στο τζάκι. Πρωτότυπες και περίτεχνες οροφές. Εντυπωσιακές τοιχογραφίες.
   2386061270 Περισσότερα