Εδώ βρίσκονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά του Αιγαίου

Παρακοπή–Ποσειδωνία: Η καλύτερη εκδρομή!

89562 Επισκέψεις στο άρθρο

Ακολουθώντας από το μεσόγειο χωριό Βάρη τον εσωτερικό δρόμο θα περάσετε από το χωριό Χρούσσα (3 χλμ.) όπου ανάμεσα σε όμορφα πευκοδάση, βρίσκονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά των προαστίων τα οποία συνήθως χρησιμοποιούσαν ως εξοχικές κατοικίες οι άρχοντες του νησιού.
Από Χρούσσα ανηφορίζουμε για Παρακοπή, Βήσσα και βγαίνουμε στο Φοίνικα από όπου μπορούμε να συνεχίσουμε είτε βόρεια για Γαλλησσά, είτε νότια για Ποσειδωνία. Στην Ντελαγκράτσια (Ποσειδωνία) θα δείτε τις επαύλεις που διατηρούσαν οι εύποροι νησιώτες. Ανάμεσά τους να ξεχωρίσουμε τον πύργο του Λαδόπουλου, το αρχοντικό Ψιακή την έπαυλη των αδελφών Τσιροπινά . Σίγουρα άξιος λόγου είναι ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου (1871) με το μαρμαρόγλυπτο τέμπλο του γνωστού γλύπτη Βιτάλη (από τη γειτονική Τήνο).

  • Really? Team

    Καλό θα ήταν να κάνατε μία αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη, εφ'όσον γίνεται χρήση της φωτογραφίας. Είναι ο Πάρις Ξυνταριανός Τσιροπινάς από την ομάδα graffiti και τοιχογραφιών με την ονομασία Really? Team: https://www.facebook.com/reallygraffiti/