Χαθείτε στα νησιώτικα καλντερίμια της Άνω Σύρου

Περπατήστε στα στενά σοκάκια της Ανω Σύρας

89568 Επισκέψεις στο άρθρο

Για να γνωρίσετε πραγματικά την Ανω Σύρα θα πρέπει να την περπατήσετε σοκάκι-σοκάκι. Ασφάλτινοι δρόμοι που ξεκινούν από το λιμάνι προσεγγίζουν από τρία σημεία την Άνω Σύρο. Το προτιμότερο είναι να αφήσετε το όχημά σας στη θέση «Καμάρα» (Κάτω Τέρμα) που βρίσκεται στο μέσον περίπου της διαδρομής για Σαν Τζώρτζη (υπάρχουν θέσεις στάθμευσης).
Από αυτό το σημείο σχετικά εύκολα θα προσεγγίσετε το ψηλότερο σημείο του οικισμού, αλλά και θα είστε πολύ κοντά στην παραδοσιακή αγορά που διασχίζει το κεντρικό καλντερίμι, η «Πιάτσα». Περπατώντας στην Πιάτσα θα χαλαρώσετε χαζεύοντας τα μικρομάγαζα με τα είδη δώρων και τα παλιά εργαστήρια ή απολαμβάνοντας ένα καφεδάκι στους παραδοσιακούς καφενέδες και τα μεζεδοπωλεία. Εδώ σε μια πάροδο της Πιάτσας, στα στενά της Ανω Σύρας της πολυτραγουδισμένης Φραγκοσυριανής, γεννήθηκε το 1905 ο εμπνευστής της, ο πασίγνωστος συνθέτης και ερμηνευτής Μάρκος Βαμβακάρης. Στο Μουσείο (τηλ. 22813 60914) που φέρει το όνομά του εκθέτονται προσωπικά του αντικείμενα, επίσης έγγραφο και φωτογραφικό υλικό γύρω από το χρονικό της ζωής του μεγάλου ρεμπέτη.

  • Really? Team

    Καλό θα ήταν να κάνατε μία αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη, εφ'όσον γίνεται χρήση της φωτογραφίας. Είναι ο Πάρις Ξυνταριανός Τσιροπινάς από την ομάδα graffiti και τοιχογραφιών με την ονομασία Really? Team: https://www.facebook.com/reallygraffiti/