Βουτιές με χελώνες στην Πύλο

10971 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Πύλος και η περιοχή της Μεσσηνίας κρύβει πανέμορφες παραλίες και χώρους που θα σου προσφέρουν αξέχαστη εμπειρία. Επισκέψου τις παραλίες Γλυφαδάκι και Βοϊδοκοιλιά και δες τις χελώνες που επιλέγουν την περιοχή για να αφήσουν τα αυγά τους. Για να"χορτάσει" το μάτι μας!

Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Βουτιές παρέα με χελώνες στο πανέμορφο Γλυφαδάκι Μεσσηνίας
Πήγαινε στην παραλία του Ρωμανού που είναι γνωστή και ως Γλυφαδάκι.  Η θέα στο Ιόνιο θα σε εντυπωσιάζει μαζί με την ψιλή άμμο που καλύπτει την ακρογιαλιά. Θα δεις δίπλα δίπλα πολλές μικρές παραλίες. Επίλεξε το πρώτο οργανωμένο κομμάτι της παραλίας αν προτιμάς να έχεις όλες τις ανέσεις αλλιώς μπορείς να επιλέξεις το παρθένο και ήρεμο κομμάτι της υπόλοιπης παραλίας. Το Γλυφαδάκι επιλέγουν και πολλές μικρές χελώνες για να αφήσουν τα αυγά τους. 

Για μπάνιο και κοχύλια στην κατάλευκη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς
 Η πασίγνωστη Μεσσήνια Βοϊδοκοιλιά θα σε μαγέψει με την φυσική της ομορφιά. Ξάπλωσε και περπάτησε στη λευκή ψιλή άμμο, κολύμπησε και χαλάρωσε στα γαλαζοπράσινα νερά και απόλαυσε κάθε στιγμή του μπάνιου σου. Βάλε τη χούφτα σου στην άμμο και σίγουρα θα βρεις μικρά και μεγαλύτερα κοχύλια μιας και η παραλία είναι γεμάτη από τα πανέμορφα όστρακα.

Μπες στη σπηλιά του Βασιλιά Νέστορα και δες τη μαγευτική θέα
Πάνω από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, θα δεις να δεσπόζει μία σπηλιά. Είναι το περιβόητο Σπήλαιο του Νέστορος, του Βασιλιά της Πύλου κατά τον Τρωικό Πόλεμο.  Η πρόσβαση είναι εύκολη και μπορείς να ανέβεις από το τέρμα της Βοϊδοκοιλιάς. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχουν πανέμορφοι σταλακτίτες ενώ από το ύψος τους σπηλαίου μπορείς να δεις τις παραλίες της Μεσσηνίας.

Ανέβα στο Νιόκαστρο. Όλο το Ιόνιο απλώνεται μπροστά σου
Ανέβα πάνω στο λόφο πάνω από την Πύλο και μπες στο Νιόκαστρο.  Περπάτησε μέσα στους χώρους του και νιώσε το δέος από την επιβλητική του παρουσία. Βγάλε φωτογραφίες στους έξι προμαχώνες και δες τη θέα προς το ιστορικό νησάκι της Σφακτηρίας και με το Ιόνιο να απλώνεται μπροστά σου.
 

Tags: ΠΥΛΟΣ