Μυρτώο πέλαγος, Κυπαρίσσι

58668 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Κυπαρίσσι βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού Λακωνίας, στις ακτές του Μυρτώου πελάγους, λίγο βορειοτέρα από το κάστρο της Μονεμβασιάς και θεωρείται δικαιολογημένα ένας απΆ τους τελευταίους ανέγγιχτους από το μαζικό τουρισμό, θαλασσινούς τόπους της Νότιας Ελλάδας. Το χωριό Κυπαρίσσι ή Βρύση είναι μεσόγειο, χτισμένο σε ύψος 100 μέτρων, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται τα επίνειά του, οι οικισμοί Παραλία και Μητρόπολη.

Οι ακρογιαλιές τους φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό προορισμό, ένα ιδανικό εφαλτήριο για ευχάριστα ψαρέματα, ήσυχους περιπάτους και άφθονες ώρες ανεμελιάς με ήλιο και θάλασσα, σε ένα τόπο που θυμίζει περισσότερο νησί, παρά κάποιο στεριανό κομμάτι του Μοριά.  Ανάμεσα στην Παραλία και στη Μητρόπολη απλώνεται μια υπέροχη απλωτή ακτή, η Αμμος που δύσκολα -ακόμη και τον Αύγουστο- γνωρίζει τον κορεσμό. Λίγο πιο βόρεια ξεδιπλώνεται το βοτσαλωτό ακρογιάλι της Αγίας Κυριακής, όπου θα πάτε ακολουθώντας το δρόμο που καταλήγει στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.

Πως θα πάτε: Η κλασσική οδική προσέγγιση της περιοχής γίνεται από τη Σπάρτη. Θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Γύθειο και θα στρίψετε για Κροκεές με κατεύθυνση τους Μολάους (Σπάρτη - Μολάοι 72 χλμ.). Από τους Μολάους συνεχίζετε σε στενό επαρχιακό δρόμο προς Ρειχιά (28 χλμ.) κι από εκεί όπως δείχνουν οι ταμπέλες για Κυπαρίσσι.
 

Tags: WEEKEND