Πλάκα Λεωνιδίου

58628 Επισκέψεις στο άρθρο

Το ψαροχώρι της Πλάκας απέχει από το Λεωνίδιο μόλις 6 χιλιόμετρα και είναι το κυριότερο λιμάνι της ευρύτερης περιοχής. Αν έχουν ανεγερθεί αρκετά νεότερα κτίσματα το παραθαλάσσιο χωριό θεωρείται μια από τις πιο αυθεντικές γωνιές της θαλασσινής Αρκαδίας. Στο λιμάνι όπου  δένουν τα καΐκια απλώνουν τα τραπεζάκια τους οι φημισμένες  ψαροταβέρνες. Στην νότια άκρη υπάρχει ένα beach bar και μια καλή ακρογιαλιά με ήσυχα νερά που προτιμούν κυρίως οι οικογένειες καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη. 

Πίσω από τον λιμενοβραχίονα με κατεύθυνση προς βορά, διαγράφεται μια απλωτή παραλία που ξετυλίγεται για 3 περίπου χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή έως το χωριό Λάκκος. Νότια από τη Πλάκα κτισμένο λίγο ψηλότερα από τη θάλασσα σε θέση που αγναντεύει το ανοιχτό πέλαγος απλώνει τα καπετανόσπιτά του το  χωριό Πούλιθρα. Η παραλία που απλώνεται κάτω από τον δρόμο είναι στρωμένη με βότσαλο και πετραδάκι και σε αρκετά σημεία σκιάζεται από θεόρατους σκίνους. Πίσω από το λιμάνι κρύβεται η σαφώς πιο ήσυχη παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Πως θα πάτε: Το Λεωνίδιο απέχει 220 χλμ. από Αθήνα, 130 από Κόρινθο μέσω Αργους και μόλις 93 από Τρίπολη μέσω Αγίου Πέτρου. Αν έρχεστε από τη νότια Πελοπόννησο να υπολογίζετε 87 χλμ. από Σπάρτη (μέσω Κοσμά). Προσοχή στους στενούς, με στροφές τοπικούς δρόμους.
 

Tags: WEEKEND