Αμμουδιά Πρέβεζας

58654 Επισκέψεις στο άρθρο

Στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα μόλις 5 χιλιόμετρα δυτικά από τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου συναντάμε την ακτή της Αμμουδιάς και το μικρό ομώνυμο χωριό. Η παραλία είναι αμμουδερή με ρηχά νερά και σε ένα μεγάλο μέρος της οργανωμένη. Στη διαμορφωμένη κοίτη του ποταμού Αχέροντα όπου δένουν τα ψαροκάικα ταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους κάτω από τα πλατάνια πλάι στο νερό.

Δεν θα πρέπει να χάσετε μια βόλτα με εκδρομικό σκάφος τόσο γύρω από τις εκβολές του ποταμού, αλλά και μέσα στην ίδια του την κοίτη  καθώς το ποτάμι είναι πλωτό για τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα. Νότια από τις εκβολές του Αχέροντα κρυμμένες πίσω από βράχια και οργιώδη βλάστηση αναπτύσσονται μερικές ακόμη μικρότερες, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες παραλίες. Αναζητήστε τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο παραδεισένιο ακρογιάλι Αλωνάκι.

Σε μικρή απόσταση από την ακτή Αλωνάκι κρύβονται στο τέλος σκονισμένων χωματόδρομων και άλλες εξίσου όμορφες ακρογιαλιές όπως η Σκάλα, αλλά και η παραλία Καρέτζα γνωστή και σαν Λιμάνι του Οδυσσέα.

Πως θα πάτε:  Αν ξεκινήσετε από Αθήνα θα προτιμήστε  τον δρόμο  Αθηνά -  Κόρινθος - Ρίο Αντίρριο - Ιονία οδός. Στο κόμβο της Φιλιππιάδας θα στρίψετε προς Κανάλι - Αμμουδιά. Η διαδρομή αυτή μπορεί να έχει τσουχτερά διόδια αλλά είναι γρήγορη και ασφαλής. Συνολικά μέχρι την Αμμουδιά θα χρειαστεί να καλύψετε 420 χιλιόμετρα. Από τη Θεσσαλονίκη θα πάρετε τη Εγνατία ως τα Ιωάννινα και θα συνεχίσετε στην Ιονία οδό συνολικά 350 χιλιόμετρα.
 

Tags: WEEKEND