Χαλκιδική: Γιατί σαν αυτή δεν έχει

    28506 Επισκέψεις στο άρθρο

    Κλισέ κι αληθινό συνάμα. Η Χαλκιδική είναι «ζωντανή» και μαγεύγει ακόμα και τις πρώτες βδομάδες μετά το καλοκαίρι. Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αθως. Η «διαμάχη» στις παρέες όποιων την έχουν επισκεφθεί για το ποιο είναι το ομορφότερο «πόδι» της Χαλκιδικής, είναι μεγάλη. Το μόνο βέβαιο είναι πως και στα τρία πόδια τα χαρακτηριστικά μοιάζουν. Παντού θα βρείτε θεόρατα πεύκα και τροπικές αμμουδιές, κοσμοπολίτικες παραλίες αλλά και ερημικούς κόλπους, απότομα βράχια αλλά και δασωμένα βουνά που κρύβουν στις πλαγιές τους γραφικά παραδοσιακά χωριά. Μια περιοχή που να συνδυάζει τις «άπαιχτες» παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, την all day long διασκέδαση με τις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από τον πολύ κόσμο, τις απίθανες τοπικές γεύσεις με τις gourmet προτάσεις. Αυτά τα… ολίγα ζητάμε όλοι, μα σπάνια τα βρίσκουμε. Μήπως δεν έχουμε ψάξει καλά; Ή μήπως δεν έχει βρεθεί κάποιος να μας τα δείξει; Γιατί, ναι, αυτή η περιοχή υπάρχει στην Ελλάδα και δεν είναι άλλη από τη Χαλκιδική!

    Στον Αρμενιστή για βουτιές και ξέφρενη διασκέδαση
    Πήγαινε στην πιο «ζωντανή» παραλία της Σιθωνίας τον πανέμορφο Αρμενιστή. Βούτα στο απίστευτο και πεντακάθαρο τυρκουάζ νερό και ξάπλωσε στην ψιλή άμμο. Βρες όλες τις ανέσεις σε μικρές αποστάσεις και διασκέδασε σε κάποιο από τα κεφάτα νυχτερινά beach party. Για πιο ήσυχες γειτονικές παραλίες ακολούθησε τον δρόμο για το μαγευτικό Πλατανίτσι και τις απλωτές αμμουδιές της Σάρτης.

    Χαλάρωσε και ζήσε κινηματογραφικά στα Τηγάνια
    Μικρή αλλά πανέμορφη παραλία, τα Τηγάνια σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις περνώντας από το Κριαρίτσι ένας χωματόδρομος σε οδηγεί σε αυτή την μικρή και κρυμμένη παραλία. Φρόντισε να είσαι καλά οργανωμένος γιατι στα Τηγάνια τα μέρη με σκιά είναι ελάχιστα έως καθόλου. Ξάπλωσε στην ακτή που περικλείεται από βράχια και απόλαυσε τις στιγμές ηρεμίας στο ήσυχο αυτό κομμάτι της Σιθωνίας. Αξίζει επίσης να μάθεις πως εδώ γυρίστηκε και η ταινία του Θοδωρή Αθερίδη, «Μια μέλισσα τον Αύγουστο».

    Συνδύασε βουνό και θάλασσα στην κωμόπολη του Νέου Μαρμαρά
    Πήγαινε στη μεγαλύτερη κωμόπολη της Σιθωνίας, τον Νέο Μαρμαρά και συνδύασε με μοναδικό τρόπο θάλασσα και βουνό. Ακολούθησε το πανέμορφο πευκόφυτο μονοπάτι που κινείται παράλληλα με τη θάλασσα και προσφέρει απίστευτη θέα στον Νέο Μαρμαρά και στο νησάκι Κέλυφος. Φάε φρέσκο ψαράκι στις παλιές ψαροταβέρνες που έχουν τα τραπεζάκια τους δίπλα στο κύμα.

    Δες το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας στο Πόρτο Κουφό και κάνε ορειβασία στην Ακρόπολη
    Πήγαινε στο Πόρτο Κουφό και ανακάλυψε το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας που χρονολογείται από τα χρόνια του Θουκυδίδη «Κωφός λιμήν». Δες τα ερείπια από τις οχυρώσεις των Γερμανών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και από κει ανέβασε την αδρεναλίνη σου με ορειβασία από τα οχυρά προς την Ακρόπολη της Τορώνης για να απολαύσεις τη μοναδική θέα.