Ένας απολιθωμένος «άνθρωπος» στη Λακωνία

4109 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για την ανατολική Λακωνία και δες τον απολιθωμένο «άνθρωπο» των ντόπιων. Δες σπάνια θαλάσσια απολιθώματα κι ένα από τα σπήλαιο 3 εκατομμυρίων χρόνων.

 
Στο Απολιθωμένο Δάσος θα δεις τον δίμετρο «άνθρωπο»
Οι ντόπιοι το αποκαλούν «άνθρωπο» και ο λόγος είναι το ύψος του κορμού του που δεσπόζει. Ο λόγος για το ψηλότερο δέντρο (ύψους περίπου 2 μέτρων) του Απολιθωμένου Δάσους του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία. Πρόκειται για ένα θαύμα της Λακωνικής φύσης που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείς εκτείνεται σε μια μεγάλη παράκτια έκταση από την Αγία Μαρίνα του Αγίου Νικολάου ως τον Κάμπο των Βοιών και την Ελαφόνησο και αποτελεί πραγματικά ένα σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα φαινόμενο. Ο «άνθρωπος» βρίσκεται στην περιοχή του Κόρακα που όπως θα διαβάσεις και πιο κάτω αξίζει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς.
 
Βούτα στις βραχώδεις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και δες σπάνιους αστερίες και κοχύλια.
Δες το πιο ενδιαφέρον τμήμα του δάσους στις τρεις βραχώδεις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, ανατολικά του Κόρακα και στη Σπίθα του Αγίου Νικολάου.  Τόσο στην ακτή όσο και στου γύρω αγρούς πλήθος από σπάνια θαλάσσια απολιθώματα, αστερίες, σαλιγκάρια, κοχύλια, καβούρια, μύδια και άλλα όστρακα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.
 
Καστανιά: Ένα κορυφαίο σπήλαιο της Ευρώπης
Το Σπήλαιο της Καστανιάς σε περιμένει να το εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις ευρήματα ηλικίας έως και 3 εκατομμυρίων χρόνων. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης και στο εσωτερικό του που ξεπερνά το 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο «κρύβει» ακόμα και θεόρατους κόκκινους και λευκούς καταρράκτες, σταλακτίτες και σταλαγμίτες αλλά και μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων.
 
Απίστευτη θέα από το υδραγωγείο και την Παναγίτσα
Από το κέντρο της Γέφυρας (έτσι ονομάζεται ο οικισμός που είναι εκτός των τειχών) θα αναζήτησε τον στενό δρόμο που ανηφορίζει για την εκκλησία της Παναγίτσας. Από αυτό το σημείο, αλλά και από τη θέση του υδραγωγείου που βρίσκεται πάνω από το λιμάνι, θα έχεις την καλύτερη θέα στον εντυπωσιακό βράχο που μοιάζει να εισβάλει σαν πέτρινη γλώσσα στο γαλάζιο του Αιγαίου.