Χιονοδρομικό Βασιλίτσας - Γρεβενά

    46053 Επισκέψεις στο άρθρο

    Εξαιρετική θέα προς όλα τα μεγάλα βουνά της Β. Πίνδου (Σμόλικας, Τύμφη ) καθώς και άριστη ποιότητα χιονιού. Ανακαλύψτε τις Δρακολίμνες της Βασιλίτσας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

    Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
    Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας βρίσκεται στο νομό Γρεβενών, στα όρια με τον νομό Ιωαννίνων. Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω Δομοκού -Καρδίτσας –Τρικάλων τα Γρεβενά απέχουν συνολικά 410 χλμ. και από εκεί το Χιονοδρομικό κέντρο απέχει 50 χιλιόμετρα. Από Θεσ/νίκη έως Γρεβενά θα καλύψετε165 χλμ μέσω Εγνατίας Οδού. Πρόσβαση στο χιονοδρομικό υπάρχει και από την Κόνιτσα Ιωαννίνων μέσω ορεινού ασφάλτινου δρόμου, αλλά στην περίπτωση αυτή να υπολογίζετε ότι θα καλύψετε 60 χιλιόμετρα προετοιμασμένοι για γερη αναβαση.

    Το χιονοδρομικό κέντρο
    Οι εγκαταστάσεις είναι κτισμένες σε υψόμετρο 1.750 μ. και απέχουν από την πόλη των Γρεβενών 50 χιλιόμετρα. Συμπεριλαμβάνουν 2 σαλέ και ανάλογους χώρους στάθμευσης οχημάτων. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 18 πίστες (22 χιλιομέτρων), ενώ τη μεταφορά των χιονοδρόμων έχουν αναλάβει 1 τριθέσιος, 1 διθέσιος, 4 συρόμενοι αναβατήρες και ένα baby lift. Υπάρχουν καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και σχολές εκμάθησης σκι (τηλ. 24620 84100, www.vasilitsa.com). 

    Οι περιηγήσεις
    Τα πολύ ενδιαφέροντα χωριά Σαμαρίνα, Αλατόπετρα, Δοτσικό κ.αλ. δεν απέχουν περισσότερο από 20 χιλιόμετρα από τις πίστες της Βασιλίτσας. Στα δυτικά του νομού ξεχωρίζει ο μονοκόμματος ορεινός όγκος του Όρλιακα που είναι το σκαλοπάτι για τα παρθένα δάση της Πίνδου, για τα υπέροχα τοπία της Βάλια Κάλντα και τα απροσπέλαστα βουνά της. Αξίζει να πάτε ως το χωριό Σπήλαιο και από εκεί να κατηφορίσετε για το γεφύρι της Πορτίτσας ( 7 χλμ). Αξιόλογο είναι το γεφύρι του Αζίζ-Αγά κοντά στο Τρίκωμο και το «Τουρκογέφυρο» στο χωριό Ζιάκας. Για ράφτινγκ στον ποταμό Βενέτικο, οργανωμένες οικοπεριηγήσεις και γενικά τουριστικές πληροφορίες για το νομό Γρεβενών απευθυνθείτε στο τοπικό Γραφείο Οικοτουρισμού (24620 85032)
    .

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Tags: ΔΡΑΜΑ