Πήλι – Βλαχιά

83650 Επισκέψεις στο άρθρο

Αφήνουμε πίσω την Χαλκίδα και ακολουθούμε τον οδικό αξονα που οδηγεί στα χωριά του Βορρά. Περνάμε μέσα από την Νέα Αρτάκη, τα Ψαχνά και ανηφορίζουμε για Προκόπι (50 χλμ. από Χαλκίδα) . Από εδώ θα ακολουθήσουμε τον ασφάλτινο δρόμο που τραβά ανατολικά προς το χωριό Πήλι όπου θα φτάσουμε μετά από 13 χιλιόμετρα.

Από τον παραλιακό οικισμό ο δρόμος συνεχίζει νότια για Βλαχιά διατρέχοντάς  μία από τις πιο όμορφες και επιβλητικές περιοχές της Εύβοιας. Από το χωριό Βλαχιά διάφοροι χωματόδρομοι κατηφορίζουν σε μικρές κρυφές παραλίες που δύσκολα διακρίνονται από το κεντρικό δρόμο. Από τη Βλαχιά θα συνεχίσετε σε ασφάλτινο δρόμο για δυόμισι ακόμη χιλιόμετρα ως το πανέμορφο ακρογιάλι του Μακρύ Γιαλού που θεωρείται η αυτή ακτή η μεγαλύτερη και καλύτερη παραλία της περιοχής. Τα πλατάνια σε πυκνή παράταξη κατεβαίνουν ως τη θάλασσα δημιουργώντας ένα απίθανο φυσικό σκηνικό που θυμίζει έντονα Χαλκιδική ή ανατολικό Πήλιο.

Στο παραλιακό πλατανόδασος του Μακρύ Γιαλού λειτουργεί κοινοτικό κάμπινγκ. Τρία χιλιόμετρα νότια από το Μακρύ Γιαλό–πάντα ακολουθώντας τον ασφάλτινο δρόμο- συναντάμε το καταπληκτικό τοπίο του Σαρακήνικου με το ομώνυμο νησάκι που φράζει την είσοδο του μικροσκοπικού βράχινου όρμου.