Βαρελλαίοι, Χάρακας, Αρμυρίχι, Λιμνιώνα

83634 Επισκέψεις στο άρθρο

Ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο που κατευθύνεται από το Αλιβέρι προς το νότο του νησιού ή ερχόμενοι με το φέρυ-μπώτ από την Ραφήνα Αττικής προς στο Μαρμάρι θα τραβήξετε ανατολικά για τα χωριά Στουπαίοι, Ριζοβούνι, Βαρελλαίοι (18 χλμ. από Μαρμάρι).

Στη συνέχεια ακολουθώντας χωματόδρομο για 3,5 χιλιόμετρα θα καταλήξετε στην μοναχική παραλία Βαρελλαίοι. Εδώ εκτός από τον μικρό ορμίσκο με τα βαθιά νερά θα βρείτε και αρκετή ησυχία και αν αγαπάτε το κάμπινγκ θα ανακαλύψετε ένα παραδεισένιο τόπο. Περίπου το ίδιο σκηνικό θα συναντήσετε και στην παραλία Χάρακας λίγο βορειοτέρα.  

Από το χωριό Ραφταναίοι (75 χλμ. από Χαλκίδα) θα συνεχίσετε ανατολικά προς Μεσοχώρια όπου λίγο έξω από το χωριό ο ασφάλτινος δρόμος διακλαδίζεται. Το ένα παρακλάδι καταλήγει στην παραλία Αρμυρίχι και το άλλο στο ακρογιάλι του Λιμνιώνα που είναι από τις ελάχιστες παραλίες της Ανατολικής Εύβοιας που δεν τις δέρνει το μελτέμι. Υπάρχουν παραλιακά ταβερνάκια και αρκετός κόσμος που έρχεται εδώ από τα γύρω χωριά. Στο Αρμυχίκι επιπλέον υπάρχει φυσική σκιά από αρμυρίκια που όμως είναι συνήθως κατειλημμένα από κατασκηνωτές.