Ιωάννινα

Στη γαλήνη της λίμνης των Ιωαννίνων

22330 Επισκέψεις στο άρθρο

Θα αρχίσετε την περιπλάνηση στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Στη συνέχεια θα ανεβείτε στο κάστρο Ιτς Καλέ όπου ξεχωρίζουν το παλάτι και το τζαμί του Ασλάν Πασά (κτίσμα του 1618), το Φετιχιέ τζαμί (1795), ο τάφος του Αλή Πασά. Μη παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην παλιά αγορά, για να δείτε τα εργαστήρια των παραδοσιακών χειροτεχνών του ασημιού.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ευχάριστα διαμορφωμένη προκυμαία με τα καφέ και τα εστιατόρια. Οπωσδήποτε αξίζει μια βόλτα στο Νησί για να δείτε τον παραδοσιακό οικισμό και τα ιστορικά βυζαντινά μοναστήρια. Το Σπήλαιο Περάματος απέχει 5 χλμ. από την πόλη και θεωρείται από τα ομορφότερα της Ελλάδας. Ιδιαίτερα γραφικές είναι οι προετοιμασίες του Πάσχα στην Παλιά Πόλη και το Νησί. Πριν την Μεγάλη Εβδομάδα ασβεστώνονται οι αυλές και οι γειτονιές. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα δείτε τις νοικοκυρές να πηγαίνουν τα τσουρέκια στο φούρνο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα άλλοι σουβλίζουν υπαίθρια αρνί και άλλοι το ψήνουν στη γάστρα.

Γευθείτε
- Ηπειρώτικες πίτες
- Ψάρια, χέλια και γαρίδες Αμβρακικού
- Ντόπια κρέατα από ζώα ελεύθερης βοσκής
- Τσίπουρο και λικέρ κράνα
- Παραδοσιακά γλυκά ταψιού (σαραγλί κλπ)

Αγοράστε
- Ασημένια χειροποίητα κοσμήματα
- Κρασιά Ζίτσας και Μετσόβου
- Γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες
- Αρωματικά βότανα
- Ηπειρώτικα τυριά (φέτα, γραβιέρα, γαλοτύρι) ΠΟΠ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

που να μεινετε - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

  • Μεράκι, Ήπειρος και πολυτελεία

    Στα παραδοσιακά και γραφικά Σύβοτα, κοντά στο λιμάνι, βρίσκεται το Karvouno Luxury Villas. Μία από τις πιο πλουσιοπάροχες προτάσεις διαμονής στην Ήπειρο με τη ζεστασιά του ξύλου, τη γαλάζια αύρα και τα γήινα χρώματα σας δημιουργεί μία οικεία ατμόσφαιρα και σας κερνά την πιο νόστιμη αστακομακαρονάδα.
     2665093614, 6977224043 Περισσότερα