Η πανέμορφη Φλώρινα

Το ιστορικό Μεσολόγγι

Στο κάστρο της Καλαμάτας

Χαλάρωση στη Ναύπακτο

Σου αρέσουν και απλά δεν το ξέρεις

11213 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ονόματά τους τα έχεις ακούσει πολλές φορές, δεν έχει τύχει όμως να πας για να ανακαλύψεις πόσο σου αρέσουν. Ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Φλώρινα: Περπάτα στις όχθες του Σακούλεβα
Περπάτησε στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, νοιώσε τη νοσταλγία στην παλιά αγορά, επισκεφθείτε τα σπουδαία μουσεία… Όπως και να έχει η πόλη της δυτικής Μακεδονίας άλλοτε μυστηριώδης και μελαγχολική, άλλοτε ζωντανή και νεανική, εκπέμπει πάντα μια ακαταμάχητη γοητεία. Ίχνη του δραστήριου παρελθόντος θα ανακαλύψεις σε πολλά σημεία της σύγχρονης πόλης, στις γειτονιές του Σακουλέβα ποταμού, στα μουσεία, στην παλιά αγορά και στα εργαστήρια των καλλιτεχνών. Όμως η Φλώρινα με τους 15.000 κατοίκους είναι μια σύγχρονη πόλη με άριστες υποδομές, άφθονες επιλογές στο φαγητό και τη διασκέδαση που καθώς βρίσκεται κοντά σε αξιόλογους προορισμούς μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σαν εφαλτήριο για αξέχαστες εκδρομές, σε έναν τόπο όπου η φύση είναι στις καλύτερες στιγμές της.
Νησάκι σε λίμνη καλύτερο από των Ιωαννίνων
 
Μεσολόγγι: Μια απόδραση στο χρόνο
Αποδράσεις στον χρόνο και στην ιστορία. Εξερευνήσεις μέσα από δαιδαλώδεις χωματόδρομους σε απρόσιτες παραλίες και υδροβιότοπους. Κρυφές ματιές στον μαγικό κόσμο των πουλιών και για επιδόρπιο, γευσιγνωστικές «επελάσεις» σε ένα τόπο που φημίζεται για τα ποιοτικά προϊόντα του. Το Μεσολόγγι είναι μια πόλη όπου το χθες και το σήμερα σμίγουν με ένα παράξενο τρόπο, σε ένα τοπίο φτιαγμένο από εκατοντάδες διαφορετικές στιγμές.
Οι λευκές ελληνικές «πυραμίδες»
 
Στη Ναύπακτο για συναρπαστική εκδρομή
Αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη αλλά συναρπαστική εκδρομή ή ένα weekend απόδρασης από την καθημερινότητα. Οι Ενετοί την ονόμαζαν Λέπαντο και οι Τούρκοι Ενεβαχτέ. Αυτή η μικρή πολιτεία της Αιτωλοακαρνανίας, είναι σήμερα η Ναύπακτος που εμείς γνωρίζουμε και αγαπάμε σαν ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια της ηπειρωτικής χώρας. Μόνο τα αυτοκίνητα και οι στύλοι της ΔΕΗ θυμίζουν ότι η Ναύπακτος είναι μια πόλη του σήμερα.
Μαγευτικός προορισμός 2ώρες από την Αθήνα
 
Στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου
H πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας είναι μια πόλη πρόσχαρη, γεμάτη φως, θάλασσα και μοναδικές φυσικές ομορφιές, με ρίζες βαθιά στην ιστορία καθώς μάλιστα βρίσκεται κοντά σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους είναι μια πόλη που χαίρεσαι να τη ζεις! Η Καλαμάτα βρίσκεται στο νότιο άκρο του Μοριά, πάνω στην ακτογραμμή του Μεσσηνιακού κόλπου, αλλά και στους πρόποδες του δυτικού Ταϋγέτου, δίπλα στις όχθες του ποταμού Νέδοντα.
Ξέρεις πού είναι ο «κρυμμένος» καταρράκτης;