To Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού Καλαβρύτων διαθέτει 7 αναβατήρες και 12 πίστες

Στις πίστες του χιονοδρομικού Καλαβρύτων συγκαταλέγεται και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της νότιας Ελλάδας

Φωτογραφία του Στέλιου Μυλωνά στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία της Aννας Φίλιου στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία της Κωσταντίνας Κούτσουρα στο autotriti-touring.gr

Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού Καλαβρύτων

37717 Επισκέψεις στο άρθρο

To Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού Καλαβρύτων διαθέτει 7 αναβατήρες και 12 πίστες ενώ ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της νότιας Ελλάδας.
Πού βρίσκεται – πώς θα πάτε:
Ο όρος Χελμός βρίσκεται στη Β. Πελοπόννησο, είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό του Μοριά μετά τον Ταΰγετο με ύψος 2.355 μ. και το μεγαλύτερο τμήμα του υπάγεται στο νομό Αχαΐας. Η ευκολότερη πρόσβαση στην πόλη των Καλαβρύτων (είναι η κοντινότερη στο χιονοδρομικό κέντρο) γίνεται από το Διακοφτό που απέχει 145 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 55 από την Πάτρα. Από το Διακοφτό θα ανηφορίσετε προς Καλάβρυτα (35 χιλιόμετρα) και στη συνέχεια θα διανύσετε ακόμη 14 χιλιόμετρα ως το παρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου. Το Χιονοδρομικό κέντρο: (τηλ. 26920 24452 www.kalavrita-ski.gr). Στη θέση Bαθιά Λάκκα του Χελμού, σε ύψος 1650 με 2340 μέτρων βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων – Χελμού. Διαθέτει 7 αναβατήρες και 12 πίστες ενώ ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της νότιας Ελλάδας. Λειτουργούν σαλέ, τεράστιος χώρος στάθμευσης, καταστήματα ενοικίασης και εξοπλισμού, σχολές σκι, παιδικός σταθμός, ιατρεία κλπ.

Πλεονέκτημα:
Καλή ποιότητα χιονιού, άριστη οργάνωση, άρτιες εγκαταστάσεις.

Ανακαλύψτε:
Από το χώρο στάθμευσης του χιονοδρομικού κέντρου ξεκινά μια πανέμορφη διαδρομή σε ασφάλτινο δρόμο που θα σας φέρει στα χωριά Περιστέρα – Μεσορούγγι κι από εκεί στην πανέμορφη Ζαρούχλα.

Οι περιηγήσεις:
Από τα Καλάβρυτα κατευθυνθείτε προς Καστριά - Κλειτόρια. Στο χωριό Καστριά θα επισκεφθείτε το πασίγνωστο σπήλαιο (www.kastriacave.gr ) και στο χωριό Πλανητέρο την όμορφη τοποθεσία με τις πηγές του ποταμού Αροάνιου. Συναρπαστική είναι επίσης η διαδρομή Καλάβρυτα – Φτέρη – Αίγιο. Ίσως η καλύτερη σκέψη για μια ξεκούραστη και ευχάριστη βόλτα είναι να πάρετε το τραινάκι και να κατηφορίσετε για το Διακοφτό. Περπάτημα στην παραλία και πίσω στη βάση σας με τον ίδιο τρόπο. Μόνο φροντίστε να βγάλετε εισιτήρια μετ επιστροφής, καθώς υπάρχει έλλειψη, ιδίως τα σαββατοκύριακα.

Tips:
Η καφετέρια του σαλέ τις βραδιές που υπάρχει νυχτερινό σκι μετατρέπεται σε μπαρ για να συνδυάσετε άψογα και την διασκέδαση σας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ