Το όρος Ζήρεια υπάγεται στο νομό Κορινθίας και τα χωριά του έχουν γρήγορη πρόσβαση από το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία του Gabriel Psarra στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία της Ειρήνης Κούκουλα στο autotriti-touring.gr

Αθλητικό Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας

37639 Επισκέψεις στο άρθρο

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε ύψος 1500 μέτρων. Λειτουργούν σαλέ, κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση snowmobile.
Πού βρίσκεται – πώς θα πάτε:
Το όρος Ζήρεια υπάγεται στο νομό Κορινθίας και τα χωριά του έχουν γρήγορη πρόσβαση από το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο. Η ανάβαση για τα μικρό χιονοδρομικό κέντρο αρχίζει από το παραλιακό Ξυλόκαστρο που απέχει από την Αθήνα 125 χιλιόμετρα, περνά από το χωριό Τρίκαλα και ολοκληρώνεται μετά από 35 χιλιόμετρα έντονα ανηφορικού δρόμου στο χώρο στάθμευσης του Αθλητικού Χιονοδρομικού Κέντρου.

Το χιονοδρομικό κέντρο ( τηλ. 6944617255 www.orosziria.gr ):
Σε ύψος 1500 μέτρων συναντάμε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας. Ένας αρκετά ευρύχωρος χώρος στάθμευσης καλύπτει συνήθως τις ανάγκες. Λειτουργούν σαλέ, κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση snowmobile. Λειτουργεί ένα μικρό συρόμενο λιφτ και δυο πίστες, μια baby και μία 700 μέτρων.

Πλεονέκτημα:
Εδώ θα χαρείτε το χιόνι χωρίς συνωστισμούς και ταλαιπωρίες.

Ανακαλύψτε: Αν ο καιρός το επιτρέπει περπατήστε μέχρι την αλπική λίμνη Δασίου

Οι περιηγήσεις:
Ένας νεοστρωμένος ασφάλτινος δρόμος συνδέει το χωριό Μεσαία Τρίκαλα με τον πάλαι ποτέ ποιμενικό οικισμό Καρυά (7 χλμ.). Η διαδρομή είναι εξαιρετικά ευχάριστη με ήπιες κλίσεις και καλό οδόστρωμα. Μάλιστα καθώς διατρέχει τις βόρειες παρυφές του βουνού σε αρκετά σημεία, όπου το επιτρέπει το πυκνό ελατόδασος, προσφέρει αξεπέραστη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Από εδώ αν θέλετε μπορείτε εύκολα να κατηφορίσετε για τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, ή να συνεχίσετε την περιήγησή σας προς τα χωριά του Φενεού και προς τη λίμνη Δόξας.

Tips:
Ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο παρκινγκ 200 θέσεων. Ιδανικό κέντρο για να χαρείτε το χιόνι χωρίς συνωστισμούς και ταλαιπωρίες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ