Λιναριά Σκύρου

    Σκύρος. Γοητευτικά μυστικά

    11194 Επισκέψεις στο άρθρο

    Ξεκομμένη από τις υπόλοιπες Σποράδες, η Σκύρος θαρρείς πως ταλαντεύεται ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Το βόρειο τμήμα του νησιού, πλημμυρισμένο από πεύκα, σε παραπέμπει μεμιάς στο τυπικό πανέμορφο τοπίο των Σποράδων. Στο νότο, η πέτρα πάνω στην πέτρα, τα βράχια γυμνά και παιδεμένα, θυμίζουν έντονα Κυκλάδες. Το ίδιο και η αρχιτεκτονική της Χώρας με τα χαρακτηριστικά λευκά κυβισμένα σπίτια. Διοικητικά, η Σκύρος υπάγεται στην Εύβοια και η ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση γίνεται από την Κύμη. Γενικά, το νησί είναι κατάλληλο για περιπέτειας και εξερευνήσεις, ταυτόχρονα όμως ιδανικό για ξεκούραση σε μοναδικά αραξοβόλια.
    Η ξεχωριστή και γοητευτική Σκύρος, συγκεκριμένα, που απέχει μια ανάσα από την Εύβοια και είναι πολύ εύκολο να πας και στα δύο, ξεχωρίζει για τις πανέμορφες ακρογιαλιές της, αλλά και τις παραδοσιακές της συνοικίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.
    Η Λιναριά, το λιμάνι της Σκύρου, αναπτύσσεται στον κόρφο ενός καλογραμμένου, ασφαλούς όρμου και έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό θέρετρο. Ακολουθήστε κι εσείς τη Μεγάλη Στράτα, δηλαδή το κεντρικό καλντερίμι που διασχίζει τη Χώρα και ανηφορίζει μέχρι το κάστρο, όταν ο ήλιος γέρνει και το θαλασσινό αεράκι του δειλινού κάνει τις θερινές θερμοκρασίες υποφερτές. Από εδώ θα ατενίσετε την καταπράσινη ενδοχώρα, αλλά και την «αεροπορική» θέα στις παραλίες Μόλος και Μαγαζιά.