Πάτμος. Ανακαλύψτε το νησί της Αποκάλυψης

    8070 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η Πάτμος, το νησί όπου οραματίστηκε την Αποκάλυψη ο Ιωάννης ο Θεολόγος αποκαλύπτει σήμερα διακριτικά τις κρυφές του χάρες στον ταξιδιώτη, εμπνέοντας το σεβασμό στην παράδοση και στην ανυπέρβλητη αιγαιοπελαγίτικη φύση.

    Στο λιμάνι της Πάτμου χτυπά η τουριστική καρδιά του νησιού. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καλά εστιατόρια. Τον Ιούνιο, αρχές Ιουλίου, αλλά και τον Σεπτέμβριο, το σέρβις, η ποιότητα των καταλυμάτων και των υπηρεσιών που παρέχονται είναι άψογα. Τον Αύγουστο, όπως και σε πολλά άλλα γνωστά νησιά, παρατηρείται έντονος συνωστισμός και μποτιλιάρισμα, πάντως οι αποστάσεις είναι γενικά μικρές.

    Όλη η Χώρα της Πάτμου αποτελεί αξιοθέατο. Η περιπλάνηση στα ασβεστωμένα, πεντακάθαρα καλντερίμια της Χώρας σίγουρα αποκαλύπτει υπέροχες γωνιές και επιφυλάσσει εκπλήξεις! Η θέα, διαφορετική από κάθε σημείο, ξεπροβάλλει εκεί που δεν την περιμένεις. Το φημισμένο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, όπου κατά την παράδοση ο Ιωάννης άκουσε τη φωνή του Θεού να του υπαγορεύει την Αποκάλυψη, βρίσκεται στα μισά περίπου της διαδρομής Χώρας – Σκάλας και είναι επισκέψιμο.