Κάλυμνος. Ρουφάει σαν σφουγγάρι την ομορφιά!

  3316 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/9/2020

  Το νησί των σφουγγαράδων, η Κάλυμνος, θα σε φιλοξενήσει πρόθυμα στην αγκαλιά της. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του νησιού ξεχωρίζει ο επιβλητικός Πύργος της Καλύμνου, έργο των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, ενώ αν θέλεις να πας για μπάνιο, επίλεξε ανάμεσα στις παραλίες Καντούνι, Λινάρια και Πλατύ Γιαλό.

  Η Κάλυμνος είναι γνωστή ως το «νησί των σφουγγαράδων», λόγω της σημαντικής ανάπτυξης της σπογγαλιείας που είχε στο νησί, το οποίο και κατέληξε να είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα αλιείας σφουγγαριών στη Μεσόγειο από το τέλος του 18ου αιώνα και μετά. Το πιο διάσημο και περιζήτητο προϊόν της Καλύμνου εξακολουθεί να είναι το φυσικό σφουγγάρι.

  Ο βυθός της Καλύμνου είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της Μεσογείου, πλούσιος σε βλάστηση και θαλάσσια ζωή. Οι καταδύσεις για σφουγγάρια στα νερά της Μεσογείου είναι το κύριο επάγγελμα των κατοίκων του νησιού εδώ και αιώνες. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων οδήγησε στη δημιουργία μίας πολύ καλής υποδομής, η οποία έχει καταστήσει τις καταδύσεις στην Κάλυμνο, μία ασφαλή και αξέχαστη εμπειρία.

   

  που να μεινετε - ΑΜΟΡΓΟΣ

  • Το κόσμημα της Αμοργού!

   Το Aegialis Hotel & Spa βρίσκεται σε έναν ήσυχο κόλπο της Αμοργού με εκπληκτική θέα, ενώ έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες όσων αναζητούν ησυχία και ηρεμία στην ψυχή και στο μυαλό. Τα δωμάτια είναι ευάερα και διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, ενώ το ξενοδοχείο σερβίρει ελληνικό πρωινό.
    22850 73393 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΑΜΟΡΓΟΣ

  • Απόλαυση για τα μάτια και τον ουρανίσκο

   Ένα εστιατόριο της Αμοργού πάνω στην παραλία της Αιγιάλης με θέα την όμορφη Νικουριά, προσφέρει γεύσεις και μυρωδιές από Αμοργιανά πιάτα αλλά και σύγχρονη ελληνική και διεθνή κουζίνα. Χάρη στη τοποθεσία και το ευρύχωρο περιβάλλον του, το εστιατόριο Νησί λειτουργεί και ως χώρος για δεξιώσεις γάμων αλλά και παιδικών πάρτυ!
    2285073393 Περισσότερα

  που να μεινετε - ΙΚΑΡΙΑ

  που να μεινετε - ΚΑΛΥΜΝΟΣ

  που να μεινετε - ΝΙΣΥΡΟΣ

  που να μεινετε - ΠΑΤΜΟΣ