Θεσσαλονίκη-Σποράδες με πλοίο!

Διαβάστηκε από 1665 αναγνώστες

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων αναμένεται να γίνει πραγματικότητα τον ερχόμενο Ιούνιο, μετά από πρόταση της εταιρείας Hellenic Seaways στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία περιμένει την τελική έγκριση του υπουργείου για τη δρομολόγηση, ώστε να ξεκινήσει τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά των Σποράδων και πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.northpress.g, το δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου και θα εκτελείται καθημερινά, με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 9 το πρωί με προορισμό τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο. Αντίστοιχα, η ώρα αναχώρησης για Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 19.10 ενώ την Τετάρτη στις 12.45.

Το ταχύπλοο «Flying Cat 4», που θα εκτελεί το δρομολόγιο, θα είναι χωρητικότητας 440 επιβατών, ενώ δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης οχημάτων. Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες από Θεσσαλονίκη ήταν το 2009. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου και όσο πιο γρήγορα εγκριθεί η αίτηση δρομολόγησης του, τόσο καλύτερα για όλους», αναφέρουν κύκλοι της αγοράς στο www.northpress.gr. Σε ερώτηση σχετικά με το έντονο ενδιαφέρον και το γεγονός της γενικότερης ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης, τονίζουν χαρακτηριστικά «είναι κάτι καινούργιο για τη Θεσσαλονίκη, και τώρα κάνει εντύπωση».

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή