5 super παραλίες σε κοντινά νησιά!

Διαβάστηκε από 1917 αναγνώστες

Αν νομίζετε ότι για να φτάσετε σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες της Ελλάδας, θα πρέπει να οργανώνετε και να προγραμματίζετε το μακρινό σας ταξίδι για πολύ καιρό, πρέπει να μάθετε ότι ο... παράδεισος είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζετε! Δείτε 5 παραλίες που βρίσκονται σε νησιά-κυριολεκτικά- δίπλα στην Αθήνα και ετοιμάστε σακίδιο για να φύγετε!

Κύθνος: Παραλία Κολώνα

Μια στενή γλώσσα άμμου μοιάζει να κρατά το νησάκι του Αγίου Λουκά δεμένο με τη στεριά της Κύθνου σαν κατάλευκη αμμουδερή κορδέλα. Η παραλία Κολώνα που σχηματίζεται εδώ, είναι το αγαπημένο αγκυροβόλιο των κάθε λογής σκαφών αναψυχής, προστατευμένη καθώς είναι από το μελτέμι. Αν και θεωρείται από τις πλέον δημοφιλείς ακρογιαλιές των Κυκλάδων, δεν υπάρχει οργάνωση. Γι αυτό θα έχετε οπωσδήποτε μαζί σας ομπρέλα, ενώ νερό θα προμηθευτείτε από τη μοναδική ταβέρνα που υπάρχει στηn άκρη της αμμουδιάς. Αν δεν έχετε σκάφος και αποφασίσετε να έρθετε εδώ οδικώς, θέλει λίγο ψάξιμο για να μην χαθείτε. Από τον Μέριχα το λιμάνι της Κύθνου, θα κατευθυνθείτε προς την Χώρα. Λίγο πριν μπείτε στο χωριό, θα στρίψετε αριστερά για το ακρογιάλι Απόκριση (άσφαλτος 3 χλμ.). Στη συνέχεια θα  ακολουθήσετε τον μέτριας βατότητας χωματόδρομο που φεύγει με κατεύθυνση βορειοδυτική για 2 χλμ. μέχρι την άμμο της παραλίας.

 

Σπέτσες: Παραλία Αγίας Μαρίνας

Εδώ θα έρθουν όλοι για βουτιές σουλάτσο και κουτσομπολιό καθώς θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Σπετσών 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια και απέναντι από τη νησίδα Σπετσοπούλα . Το όνομα της το οφείλει στην ομώνυμη μικρή εκκλησία που υπάρχει εδώ. Πρόκειται για μια καθαρή οργανωμένη παραλία στρωμένη με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, με άφθονες ομπρέλες -  ξαπλώστρες,  και beach bar. Σε μικρή απόσταση ξεχωρίζουν οι παραλίες Κουζουνός και  Ξυλοκέριζα. 

 

Τζια: Παραλία Σπαθί

Ο βαθύς και καλά προφυλαγμένος από το μελτέμι όρμος Σπαθί, βρίσκεται στο βορειοανατολικό  άκρο του νησιού και απέχει από την Κορησσία -το λιμάνι- 14 χιλιόμετρα (τα τελευταία 6 μετά τη μονή Καστριανής, είναι χωμάτινα). Μπορείτε να τον προσεγγίσετε και από την Ιουλίδα, την πρωτεύσασα της Τζιάς, αλλά  καλύτερα να έρθετε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από τον Ορκό. Η διαδρομή Ορκός – Καστριανή είναι συναρπαστική και προσφέρει εξαιρετική θέα στο δίαυλο Τζιάς – Άνδρου αλλά και στο μοναστήρι της Καστριάνης. Στο Σπαθί η ακρογιαλιά είναι αμμουδερή, το ίδιο και ο βυθός, ενώ τα νερά είναι ζεστά και σχετικά αβαθή. Ο όρμος λόγω καλού προσανατολισμού, είναι προφυλαγμένος από το μελτέμι και γιαυτό τα σκάφη αναψυχής τον προτιμούν για αγκυροβόλιο.

 

Νότια Εύβοια: Χιλιαδού

Εκεί που το βουνό Δίρφη γέρνει προς το πέλαγος, απλώνει το τόξο της η Χιλιαδού. Στην όμορφη ακρογιαλιά θα έρθετε από το ορεινό χωριό Στενή που απέχει 30 χλμ. από Χαλκίδα. Σε όλη τη συναρπαστική διαδρομή θα έχετε ευκαιρία να απολαύσετε τα καταπράσινα ορεινά τοπία και την ανυπέρβλητη θέα που με διαυγή ατμόσφαιρα φτάνει μέχρι τις Σποράδες, τη Λήμνο και το Αγιο Όρος! Η παραλία της Χιλιαδούς έχει μήκος περίπου 1.500 μέτρα, είναι καλυμμένη με χοντρή άμμο και βοτσαλάκι, ενώ στη νότια άκρη, σε κατάφυτο σημείο εκβάλει ένα μικρό ποτάμι. Λίγο ψηλότερα από το κύμα αναπτύσσεται το πυκνό πλατανόδασος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του φαραγγιού της Λάμαρης. 

 

Ύδρα: Αγιος Νικόλαος

Η καλύτερη παραλία στην Ύδρα θεωρείται η βοτσαλιά του Αγίου Νικόλαου που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού καλά προφυλαγμένη από τους περισσοτέρους ανέμους. Υπάρχουν ομπρέλες και μια καντίνα. Εδώ θα έρθετε με θαλάσσιο ταξί  ή με εκδρομικό σκάφος που φεύγει καθημερινά από το λιμάνι. Επίσης υπάρχει και η επιλογή της πεζοπορίας (περίπου 2 ώρες από το λιμάνι). 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή