ΕΔΕΣΣΑ

Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης το Πάρκο των Καταρρακτών αποτελεί το βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα.

ΕΔΕΣΣΑ

Ο οικισμός Βαρόσι στην Έδεσσα προσφέρει ένα σεργιάνι στις μακεδονίτικες γειτονιές άλλων εποχών. Εκεί δεν υπάρχουν μαγαζιά και καφετέριες, αλλά η θέα των διώροφων αρχοντικών σας ανταμείβει.

ΕΔΕΣΣΑ

Ο χώρος του Πάρκου των Καταρρακτών είναι προσβάσιμος με σκαλοπάτια που οδηγούν ακόμη και κάτω από τους Καταρράκτες, ενώ τα βράδια φωταγωγούνται χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

ΕΔΕΣΣΑ

Η βόλτα στα χωριά της Έδεσσας έχει χρώμα και άρωμα από κεράσι, έχει παραλίμνιο σεργιάνι, ρίζες στα χρόνια των πολέμων, αλλά και βραδιές με τσίπουρο και γλυκό του κουταλιού.

ΕΔΕΣΣΑ

Οι φίλοι των σπορ θα ζήσετε μοναδικές στιγμές στα νερά του ποταμού Μογλενίτσα, κοντά στο Αλωρο. Συντονιστείτε με τη ροή των αφρισμένων ποταμών και απολαύστε τα τοπία που τρέχουν δίπλα σας.

ΕΔΕΣΣΑ

Σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Έδεσσας βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες λίμνες της Ελλάδας, η πανέμορφη λίμνη Βεγορίτιδα.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΕΔΕΣΣΑ

Έδεσσα, η πόλη με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, το υπέροχο φυσικό τοπίο και τις αναρίθμητες δραστηριότητες. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, χειμερινές διακοπές και ορεινές εξορμήσεις με rafting, σκι και πεζοπορία ταυτίζονται απόλυτα με τη διαμονή σε ξενώνες και ξενοδοχεία της Έδεσσας. Λουτρά Πόζαρ και λίμνη Βεγορίτιδα είναι δύο ακόμη σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής.

Στην αρχή θα έρθεις στην Έδεσσα, όπως οι περισσότεροι, για να δεις τους διάσημους καταρράκτες. Στη συνέχεια θα ανακαλύψεις το Βαρόσι με τα σιωπηλά καλντερίμια και τα εκπληκτικά Μακεδονίτικα αρχοντικά. Φεύγοντας όμως θα ξέρεις, πως η ιδιαίτερη αυτή πόλη της Μακεδονίας μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες κοντινές εκδρομές σε βουνά, ποτάμια και λίμνες.

Τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν 35 χλμ. από την Έδεσσα. Η περιοχή είναι γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια για την ιαματική δράση των νερών της που πηγάζουν από τα σπλάχνα του βουνού και έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου. Η ωριαία παροχή φτάνει τα 650 κυβικά μέτρα, αρκετή για τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και της ανοικτής πισίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε