ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Περιμετρικά της λίμνης της Καστοριάς (ή λίμνη Ορεστιάδα) βρίσκονται τα περισσότερα εστιατόρια και καφετέριες της πόλης, αραδιασμένα στη σειρά σε μια κοσμοπολίτικα διαμορφωμένη προκυμαία.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Τα βουνά που περιτριγυρίζουν την Καστοριά και οι δρόμοι που οδηγούν στα πιο ορεινά σημεία της περιοχής προσφέρουν θέα ασύγκριτης ομορφιάς προς την πόλη.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η Καστοριά είναι ιδανικό εφαλτήριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον ορεινό κόσμο της δυτικής Μακεδονίας και να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στις Πρέσπες και στα χιονοδρομικά κέντρα.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Μόλις 7 χλμ. από την Καστοριά βρίσκεται το χωριό Δισπηλιό, όπου ανιχνεύθηκαν υπολείμματα νεολιθικής κατοίκησης (5.500 π.Χ.). Καλαμένιες καλύβες αναπαριστούν τον παραλίμνιο οικισμό.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κωπηλασία, trekking, rafting και ψάρεμα στη λίμνη και τον Αλιάκμονα! Η κωπηλασία είναι κάτι σαν «εθνικό σπορ» για την πόλη της Καστοριάς.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Το καραβάκι της Καστοριάς «Ορεστειάς» πραγματοποιεί μονοήμερες «κρουαζιέρες» στα νερά της λίμνης. Επιβιβαστείτε και απολαύστε την Καστοριά από μια άλλη οπτική γωνία.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Καστοριά, συνώνυμο της λίμνης Ορεστιάδας. Aρχοντικά, παραδοσιακές γειτονιές, αξιοθέατα & φυσικά γούνες shopping. Επιλεγμένα ξενοδοχεία και ξενώνες, ξεχωριστά στέκια και δραστηριότητες στη φύση συνθέτουν μία καλή πρόταση εκδρομής ή weekend σε ένα προορισμό που όλο τον χρόνο έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό

Κατευθυνθείτε προς τη βόρεια πλευρά της λίμνης και επιβιβαστείτε στο δημοτικό καραβάκι «Ορεστιάς» για μια εντελώς διαφορετική άποψη του υδάτινου σχηματισμού, αλλά και της Καστοριάς εν πλω. Καθημερινά δρομολόγια πραγματοποιούνται το απογευματάκι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα η το πλοιάριο αποπλέει δύο φορές την ημέρα. (Τηλ. 24670 26777)

Χαρακτηριστικά πιάτα της καστοριανής κουζίνας είναι οι σαρμάδες με λάχανο τουρσί (αρμιά), οι κεφτέδες με μακάλο (σάλτσα με αλεύρι, ντομάτα και σκόρδο), το γριβάδι στον ταβά, η αρμιόπιτα (πίτα με λάχανο τουρσί) και η ρυζόπιτα (οι οποίες σερβίρονται σε λίγα εστιατόρια) αλλά και τα άγρια μανιτάρια στο τηγάνι (αναζητήστε τα στα γύρω χωριά). Πολύ πιο εύκολα θα φάτε εξαιρετικά ψητά κρεατικά, πιάτα με γίγαντες και μεζέδες παρέα με τσίπουρο. Επίσης, δύσκολα θα βρείτε λιμνίσια ψάρια, όμως αν τύχει δοκιμάστε οπωσδήποτε τούρνα, πρικί και γριβάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε