ΚΟΖΑΝΗ

Στην πλατεία της Γεράνειας στη Σιάτιστα δεσπόζει η πασίγνωστη σε όλη τη Δ. Μακεδονία εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (1677) με το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις ανατρεπτικές αγιογραφίες της.

ΚΟΖΑΝΗ

Η Βλάστη Κοζάνης είναι πατρίδα του οπλαρχηγού καπετάν Φαρμάκη, αλλά και ξακουστό κέντρο παραγωγής τυριού σε όλη τη Μακεδονία.

ΚΟΖΑΝΗ

Λίγο πριν το χιόνι σκεπάσει τα πάντα αξίζει να περπατήσετε στις γειτονιές της Βλάστης, να μάθετε την ιστορία του, να περιεργασθείτε τα αρχοντικά και τις εκκλησιές του να ανασάνετε το βουνίσιο αέρα του.

ΚΟΖΑΝΗ

Ανάμεσα στα επώνυμα αρχοντικά του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα που εντυπωσιάζουν τόσο με το παρουσιαστικό τους όσο και με τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, ξεχωρίζει αυτό του Νερατζόπουλου στη Σιάτιστα.

ΚΟΖΑΝΗ

Η ορεινή περιοχή του Βόιου προσφέρει αυθεντικές εικόνες που αναδύονται μέσα από το μεστό παρελθόν της που μας αφηγούνται ιστορίες αλλοτινές από εποχές

ΚΟΖΑΝΗ

Η Κοζάνη είναι χτισμένη ανάμεσα στις οροσειρές του Βερμίου, του Μπούρινου και των Πιερίων όρων, με τους τρεις ορεινούς όγκους να προσφέρουν πλούσια βλάστηση, χλωρίδα και πανίδα επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΟΖΑΝΗ

H Κοζάνη πλούσια σε ιστορικό και μουσειακό ενδιαφέρον με ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές , σημαντική παράδοση και περίφημη γαστρονομία ξεχωρίζει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Σε συνδυασμό με την ποικιλία σε ξενώνες και ξενοδοχεία και εστιατόρια και ταβέρνες με φανταστικές τοπικές γεύσεις, η διαμονή σας στην περιοχή θα είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερη.

Η Κοζάνη θα σας δώσει την ευκαιρία να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δείτε τα θαυμάσια αναστυλωμένα αρχοντικά του 18ου αιώνα καθώς και τα νεοκλασικά κτίρια,να γνωρίσετε τους πεζόδρομους που ενδείκνυνται για άνετο περπάτημα αλλά και τις φημισμένες αγορές.Μέσα στην πόλη θα βρείτε μέρη για να ξεκουραστείτε και να κάνετε περιπάτους χωρίς να απομακρυνθείτε πολύ από το κέντρο.

Κατά την παραμονή σας εκεί μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα πολλά εδέσματα που αποτελούν και αυτά σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσής της. Η πόλη έχει να προσφέρει στον επισκέπτη τυροκομικά προϊόντα και αλλαντικά, κρασί και τσίπουρο από σαφράν και γλυκάνισο, φρούτα και μαρμελάδες από τον Βελβεντό, μανιτάρια και κάστανα από τη μακεδονική γη και όλες τις παραδοσιακές συνταγές με υλικά από τον τόπο της Κοζάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Aπόλυτη άνεση στις διακοπές

    Επιλέξτε για τη διαμονή σας το Anesis Hotel που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Κοζάνης.Για εσάς, που έρχεστε για εργασία ή διασκέδαση το Anesis Hotel σας προσφέρει τη ζεστή και οικογενειακή φιλοξενία του. Το υπεύθυνο και πρόθυμο προσωπικό με τη φιλική και μακρόχρονη πείρα, θα φροντίσει να έχετε μια ευχάριστη διαμονή.
     2461022505 Περισσότερα