ΛΑΡΙΣΑ

Ο Πηνειός, το πανέμορφο ποτάμι που διασχίζει το νομό Λαρίσης, ενδείκνυται για rafting. Στην περιοχή Βερνέζι που διαθέτει σημαντικό όγκο νερού, μπορεί κανείς να κάνει καταβάσεις ανεβάζοντας την αδρεναλίνη κατακόρυφα.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΛΑΡΙΣΑ

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νομού Λαρίσης είναι οι ψηλές οροσειρές στο βόρειο κυρίως τμήμα του. Οι ορεινοί αυτοί όγκοι δίνουν στον επισκέπτη άπειρες δυνατότητες για αποδράσεις, κάθε εποχή του χρόνου. Ο μυθικός Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με ύψος 2917 μέτρα, αποτελεί τον πιο γνωστό προορισμό.

Η πεζοπορία στα ήρεμα ορεινά μονοπάτια, αλλά και η ορεινή ποδηλασία όλο το χρόνο σε δασικούς δρόμους του ορεινού όγκου της Αν. Θεσσαλίας με ορειβατικό ποδήλατο, αλλά και ιππασία σε μικρές διαδρομές μέσα από χαραγμένα μονοπάτια και όμορφα δάση, με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα και έμπειρους εκπαιδευτές σε φάρμες αλόγων στην περιοχή του Ολύμπου είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις για να περάσετε όμορφα.

Ένα τμήμα του Ολύμπου έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός, ενώ η UNESCO κήρυξε το βουνό «Απόθεμα της Βιόσφαιρας». Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του αποτελούν σημαντικούς βιότοπους για πολλά και σπάνια είδη φυτών και ζώων. Το βουνό διαθέτει ασφαλή μονοπάτια, που χαρίζουν ατέλειωτες ώρες πεζοπορίας στους επισκέπτες που μπορούν να φτάσουν σε κάθε γωνιά του βουνού και να απολαύσουν όλες τις εκφάνσεις του. Στις πλαγιές του φωλιάζουν γραφικοί οικισμοί, μερικοί εκ των οποίων έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί, με πλούσιες φυσικές ομορφιές, ενδιαφέροντα μνημεία, αλλά και οργανωμένες τουριστικές υποδομές, που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ