ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Για να πραγματοποιήσετε τον γύρο των Μετεώρων θα χρειαστεί να διανύσετε συνολικά περίπου είκοσι χιλιόμετρα με αρχή και τέλος την Καλαμπάκα.

ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Φτάνοντας στην Καλαμπάκα θα σταθείτε με δέος στη σκιά των Μετεώρων και θα νοιώσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία: σαν να ταξιδεύετε πίσω, στην απαρχή του χρόνου...

ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Η μονή Βαρλαάμ κτίσθηκε το 1517 στην κορφή ενός βράχου ύψους 373 μέτρων. Για να την επισκεφθείτε θα πρέπει να ανεβείτε τα 195 σκαλοπάτια.

ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Η Καλαμπάκα (20 χιλιόμετρα μακριά από τα Τρίκαλα) είναι γνωστή ως η πόλη των Μετεώρων καθώς ζει στη σκιά τους. Εδώ θα βρείτε ποιοτικές υποδομές για φαγητό και διαμονή.

ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Με χιόνι ή βροχή, με λιακάδα ή ομίχλη, χάραμα, δειλινό ή απομεσήμερο, κάθε εποχή και κάθε στιγμή τα Μετέωρα συγκλονίζουν.

ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Το επιβλητικό βράχινο σύμπλεγμα αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα φυσικά αναρριχητικά πεδία της Ευρώπης και κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες αθλητές του είδους.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Μόλις περάσεις την πόλη των Τρικάλων θα δεις τα Μετέωρα στο βάθος του ορίζοντα να ορθώνονται σαν πελώριοι απολιθωμένοι γίγαντες. Φτάνοντας στην Καλαμπάκα θα τα θαυμάσεις από κοντά και θα σταθείς με δέος στη σκιά τους. Και όταν ακολουθήσεις το δρόμο που γλιστρά ανάμεσα σε αυτούς τους θεόρατους βράχινους όγκους, θα νοιώσεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία: σαν να ταξιδεύεις πίσω, στην απαρχή του χρόνου...

 

Την μακρινή εποχή των γεωλογικών ανακατατάξεων του φλοιού της γης, τα Μετέωρα ήταν μικρά ξερονήσια μιας ρηχής θάλασσας που κάλυπτε ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις από την περιοχή και να μη μείνεις εντυπωσιασμένος από τους θεόρατους αυτούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Στα Μετέωρα, στο Καστράκι και στην Καλαμπάκα θα έρθεις και θα ξανάρθεις πολλές φορές, μα όλες θα είναι το ίδιο μαγευτικές σαν την πρώτη σου.

Οι πρώτες σκήτες, στήθηκαν ψηλά από το έδαφος μέσα στις σχισμές των βράχων, κάπου εκεί στον 12ο αιώνα. Αργότερα κτίστηκαν τα μοναστήρια και σιγά­ σιγά άρχισαν να οργανώνονται οι μοναστικές κοινότητες που έφτασαν μέχρι τον 14ο αιώνα, στις 24 τον αριθμό. Όμως η ακμή των Μετεώρων και του μοναχισμού κορυφώθηκε μεταξύ 15ου και 16ου αιώνα. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

 • Σε ιερό τόπο

  Hotel Meteoritis. Στην Καλαμπάκα. Μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Καταπληκτική θέα. Σε ιερό τόπο. Διακριτική πολυτέλεια. Σύγχρονες ανέσεις. Αρτιες υπηρεσίες. Ζεστό και φιλόξενο κλίμα.
   2432078401 Περισσότερα

τι να κανετε

 • Είναι σίγουρα Πέρασμα

  Εδώ και χρόνια η οικογενειακή ταβέρνα «Το Πέρασμα» στην Καλαμπάκα σας προσφέρει πάντα τα καλύτερα πιάτα και γευστικότατες σούπες  χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά και τα καλύτερα κρέατα.
   2432088375 Περισσότερα
 • Στέκι με μια επίσκεψη

  Ζυθορυχείο λέγεται η νέα πρόταση για διασκέδαση στην Καλαμπάκα! Εκτός από το μοναδικό περιβάλλον με κήπο και την θέα στα Μετέωρα, εδώ θα βρείτε τις καλύτερες μπύρες μέσα από τεράστια ποικιλία πάνω από 100 ετικετών σε μπουκάλι και 8 βαρελίσιες. Συνδυάστε τις με λαχταριστούς μεζέδες, φαγητό της ώρας και όχι μόνο!
   2432076743, 6940793613 Περισσότερα