ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Μετά την κύρια πύλη της Ανω Πόλης, ο επιβλητικός ναός της Αγίας Σοφίας που αιωρείται ανάμεσα στα βράχια και στο χάος του γκρεμού αποζημιώνει για το... λαχάνιασμα της ανηφόρας.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Στον Aγιο Φωκά, τη νησίδα που απέχει μόλις λίγα μέτρα από την ακτή, θα έρθετε με τα πόδια ακολουθώντας το σύντομο μονοπάτι που τρέχει πάνω στη στενή λωρίδα γης.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Απέναντι από τη βραχονησίδα Δασκαλειό ξανοίγεται μια μικρή παραλία με πανέμορφο βυθό, λίγο βορειότερα από τον παραθαλάσσιο οικισμό της παλιάς Μονεμβασιάς.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Η Μονεμβασιά από ψηλά συνιστά μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα, καθώς ο εντυπωσιακός βράχος μοιάζει να εισβάλλει σαν πέτρινη γλώσσα στο γαλάζιο του Αιγαίου.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Το γυναικείο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας είναι κτισμένο στο χείλος του γκρεμού, σε σημείο πραγματικό εξώστη στην απότομη βραχώδη ακτή και στο διάπλατο πέλαγος.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Στην κεντρική πλατεία της Μονεμβασιάς με τα κανόνια και τη θέα στο πέλαγος, δεσπόζει η ιστορική, βυζαντινή, τρίκλιτη βασιλική εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

O οικισμός της Μονεμβασιάς που έχει αναπτυχθεί έξω από την παλιά πόλη είναι καινούργιος, ωστόσο διασχίζοντας την επιβλητική καστρόπορτα όλα μοιάζουν να αλλάζουν. Προπύργια, τείχη, πολεμίστρες, λιθόκτιστα καλντερίμια, πέτρες δουλεμένες από ανθρώπους και φθαρμένες από το χρόνο, σε υποδέχονται σιωπηλά.

Η επιβλητική παρουσία του τεράστιου βράχου που παρεμβάλλεται για μερικές εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα στην πελοποννησιακή ακτή και στο ομοιόμορφο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους, δεν σε αφήνει ασυγκίνητο, όσες φορές κι αν έχεις επισκεφθεί την περιοχή. Η Μονεμβασιά είναι μια από τις λιγοστές καστροπολιτείες της Ευρώπης που παραμένει ζωντανή και κατοικείται, ενώ προσφέρει συγχρόνως πλήρη τουριστική υποδομή.

Στην κεντρική πλατεία της Μονεμβασιάς με τα κανόνια, δεσπόζει η ιστορική, βυζαντινή, τρίκλιτη βασιλική εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού. Η θέα από το «Κανόνι» είναι συγκλονιστική και αξίζει να σταθείς μερικά λεπτά εδώ για να απολαύσεις το θέαμα και να βγάλεις τις απαραίτητες φωτογραφίες-καρτ ποστάλ. Κατεβαίνοντας, διάλεξε κάποια από τις δυο τρεις ταβέρνες που υπάρχουν στο Κάστρο και διαθέτουν υπέροχες βεράντες που «κοιτούν» το ανοιχτό πέλαγος. Εδώ θα δοκιμάσεις σπιτική κουζίνα και το περίφημο μαλβαζιώτικο κρασί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Τόσο αυθεντικό όσο ο τόπος του

    Τόσο Βυζαντινό και αυθεντικό όσο η ίδια η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς που το περιβάλλει. Το Byzantino Boutique Hotel είναι το ξενοδοχείο όπου η ιστορία, η αρχιτεκτονική και οι σύγχρονες ανέσεις συναντούν την θερμή φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών. Παραμυθένια διαμονή χειμώνα καλοκαίρι.
     2732061351 Περισσότερα
  • Διαμονή με πανοραμική θέα στην μαγευτική Μονεμβασιά

    Χτισμένο σε μία προνομιακή θέση στην μαγευτική Μονεμβασιά το Ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ, προσφέρει άνετη και φιλόξενη ατμόσφαιρα, προσδοκώντας στην ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών που θα το επισκεφτούν. Το Ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ σεβόμενοι της διατάξεις του νόμου τηρεί το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του Covid -19.
     2732061198 Περισσότερα