ΑΙΓΙΝΑ

Ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας μας

Καλύτεροι Προορισμοί - ΑΙΓΙΝΑ

Η Αίγινα είναι το κοντινότερο και προσφιλέστερο νησί του Σαρωνικού για τους πρωτευουσιάνους λάτρεις των σκαφών, αφού απέχει μόλις 12 ν.μ. από τις Αττικές ακτές. Διαπλέοντας με προσοχή το ακρωτήρι Κρασοσπηλιά και προσέχοντας ιδιαίτερα την ξέρα στο Τούρλο, θα φτάσετε στην Αγ. Μαρίνα. Το λιμανάκι είναι μικρό και αρκετά ρηχό, γι αυτό και δένουν μόνο φουσκωτά σκάφη. Τα ιστιοφόρα περιορίζονται σε ολιγόχρονη παραμονή ή σε αρόδο στα ανοιχτά, προσέχοντας πάντα τους νότιους και ανατολικούς ανέμους.

 

Ακολουθώντας κόστα – κόστα τις ακτές και μετά το ακρωτήρι Πενήντα, θα βρείτε πολλά μικρά λιμανάκια με ολοκάθαρες αμμουδιές για μπάνιο. Ένα από τα ομορφότερα είναι το Κλίμα, νοτιοανατολικά της Πέρδικας. Αμέσως μετά, πηγαίνοντας για Πέρδικα, σε κάποιο σημείο της άκρης καταποντίζονται καλώδια υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. , γι αυτί προσέξτε άγκυρά σας και τις οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητές σας.

Η πόλη της Αίγινας αξίζει την προσοχή σας. Θα περπατήσετε ή θα κάνετε βόλτα με νοικιασμένο ποδήλατο στα σοκάκια της παλιάς Αίγινας που αποτέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, όπου και θα δείτε τα σπίτια που έζησαν οι Τρικούπηδες, ο Κανάρης, ο Κουντουριώτης, καθώς και το κυβερνείο του Καποδίστρια. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει για τον πύργο του Μαρκέλλου, όπου εγκαταστάθηκε η Ελληνική κυβέρνηση το διάστημα 1826-1829 και σήμερα λειτουργεί σαν πολιτιστικό – εκθεσιακό κέντρο. Αν έχετε έρθει με το δικό σας σκάφος, πάρτε κάποιο ταξί για μια σύντομη επίσκεψη στο λαμπρό ναό της Αφαίας αλλά και τα ερείπια της Παλαιοχώρας που βρίσκονται διάσπαρτα σε απότομο λόφο, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ