ΗΛΕΙΑ

Το Ηραίο, ο ναός του Δία και τόσα άλλα κτίσματα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας θα σας παρασύρουν σε μια ατέρμονη περιπλάνηση στο χρόνο και στην ιστορία.

ΗΛΕΙΑ

Ο οδική αρτηρία που συνδέει την Ηλεία με τη Μεσσηνία "τρέχει" πάνω στη στενή λωρίδα γης που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην απέραντη επιφάνεια του Ιονίου και στα γαλήνια νερά της λίμνης Καϊάφα.

ΗΛΕΙΑ

Σημείο αναφοράς στον Πύργο είναι η πλατεία Σάκη Καράγιωργα, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο αξιόλογα κτίρια της πόλης όπως η Μητρόπολη του Αγ. Νικολάου, το Λάτσειο Δημαρχιακό Μέγαρο και το Επαρχείο.

ΗΛΕΙΑ

Το και καλοδιατηρημένο κάστρο Χλεμούτσι που βρίσκεται νότια από το θερινό θέρετρο της Κυλλήνης, κοντά στο χωριό Κάστρο, δεσπόζει πάνω από τις ακτές της Κυλλήνης

ΗΛΕΙΑ

Το αρχοντοχώρι της Ανδρίτσαινας, με την πλατεία με τα καφενεδάκια, τον θεόρατο πλάτανο και τον εμπορικό δρόμο με τα παλιά κτίρια, κερδίζει τις εντυπώσεις.

ΗΛΕΙΑ

Το καλοκαίρι, το παραλικό μέτωπο από τις ακτές της Αγουλινίτσας ως τις παραλίες της Ζαχάρως μαζεύει αρκετό κόσμο, με την παραλία που ξεχωρίζει να είναι αυτή της Στροφυλιάς.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΗΛΕΙΑ

Ο οδική αρτηρία που συνδέει την Ηλεία με τη Μεσσηνία «τρέχει» πάνω στη στενή λωρίδα γης που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην απέραντη επιφάνεια του Ιονίου και στα γαλήνια νερά της λίμνης Καϊάφα. Η περιοχή ενδείκνυται για απολαυστικούς περιπάτους και μικρές πεζοπορικές διαδρομές ανάμεσα στο καταπράσινο απάνεμο παραλίμνιο τοπίο και σΆ αυτό της ανοικτής θάλασσας και των αμμόλοφων.

 

Ο φυσικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι ένας τόπος που πριν χιλιετηρίδες κατάφερε με τη δυναμική του να ενώσει όλους τους Έλληνες κάτω από το πνεύμα της άμιλλας και έμελλε να αφήσει στην ανθρωπότητα μια πολύτιμη κληρονομιά. Αν αποφασίσετε να τον επισκεφθείτε, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε πρωί, αποφασισμένοι να ξοδέψετε αρκετό χρόνο και προετοιμασμένοι για άφθονο ποδαρόδρομο. Το Ηραίο, το εργαστήριο του Φειδία, το Βουλευτήριο, το Στάδιο, η παλαίστρα, τα Λουτρά, ο ναός του Δία και τόσα άλλα ερειπωμένα κτίσματα θα σας παρασύρουν σε μια ατέρμονη περιπλάνηση στο χρόνο και στην ιστορία.

Το καλοκαίρι, το παραλιακό μέτωπο από τις ακτές της Αγουλινίτσας ως τις παραλίες της Ζαχάρως μαζεύει αρκετό κόσμο κυρίως από τα γύρω χωριά και τον Πύργο. Αναμφίβολα όμως, το ωραιότερο τμήμα σε αυτήν την ατελείωτη σε μήκος ακτή είναι αυτό που απλώνεται μπροστά στο δάσος της Στροφυλιάς όπου σχηματίζονται αμμόλοφοι ενώ πεύκα απλώνουν τις ρίζες τους μέχρι το κύμα. Νοτιότερα από τη Ζαχάρω ο δρόμος απομακρύνεται κάπως από την ακτή και σύντομοι χωματόδρομοι αναλαμβάνουν να σας φέρουν κοντά σε απίθανα ερημικά, ακόμη και τον Αύγουστο, σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

τι να κανετε