Είναι τα ήπια υβριδικά οχήματα το μέλλον της μετακίνησης;

Είναι τα ήπια υβριδικά οχήματα το μέλλον της μετακίνησης;

1555 Επισκέψεις στο άρθρο

- Το ήπια υβριδικό χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα του μόνο ως ενισχυτή ισχύος.
- Κερδίζεις σε επιδόσεις, αλλά και σε κατανάλωση
- Είναι όμως έως και 1.000 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με ένα απλό θερμικό αυτοκίνητο.
- Δεν μπορεί μόνος του ο ηλεκτροκινητήρας να κινήσει το όχημα, όπως τα πλήρως υβριδικά

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Τα ήπια υβριδικά (MHEV) είναι πιθανώς η λιγότερο γνωστή κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, ωστόσο αντιπροσώπευαν περίπου το 15% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων το 2022 στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ελαφρώς τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία! Η ταχύτητα ανάπτυξης τους μπορεί να συγκριθεί με τα BEV, καθώς και τα δύο αντιπροσώπευαν το 2% της αγοράς το 2019. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς(1), έως το 2023 θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% της αγοράς ενώ στη συνέχεια θα μειώνονται, μέχρι την απαγόρευση των ICE το 2035. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η τεχνολογία φαίνεται να προκαλεί σχετικά μικρό ενδιαφέρον στον τελικό χρήστη, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια αξιοσημείωτη καινοτομία της εξέλιξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η ALD Automotive βλέπει με θετική ματιά κάθε αξιοσημείωτη καινοτομία που συμβάλλει στην μείωση του περιβαλλοντολογικού αντίκτυπου των οχημάτων. Υποστηρίζει την χρήση οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον, καθώς παρέχει υπηρεσίες μίσθωσης τόσο συμβατικών και υβριδικών όσο και ηλεκτρικών οχημάτων.

Για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί τα ήπια υβριδικά είναι μια σημαντική καινοτομία στον δρόμο προς την πράσινη κινητικότητα, η ALD απαντάει σε βασικές ερωτήσεις και απορίες για αυτά, μαζί με τον Stéphane Renie, Chief Sustainability Officer στην ALD Automotive | Lease Plan!
 

Σελίδα 2Πώς λειτουργούν τα ήπια υβριδικά;
Σελίδα 3Ποια είναι τα οφέλη των ήπιων υβριδίων για τους πελάτες;
Σελίδα 4Η άποψη του κατασκευαστή αυτοκινήτων: αναλογία κόστους/οφέλους των MHEV έναντι άλλων τεχνολογιών
Σελίδα 5Euro7, αποφασιστικό έναυσμα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων
Σελίδα 6Τα ήπια υβριδικά είναι πράσινα; Είναι χρήσιμα για την καταπολέμηση των εκπομπών CO2;