Η Pirelli ανακοίνωσε τις γόμες που θα διαθέτει στους 3 πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Η Pirelli ανακοίνωσε τις γόμες που θα διαθέτει στους 3 πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Το πρόγραμμα της Pirelli

(16/2/2012)

Η Pirelli δημοσίευσε το πρόγραμμα σχετικά με ποιες γόμες θα διαθέσει στους τρεις πρώτους αγώνες της νέα αγωνιστικής χρονιάς που είναι το GP Αυστραλίας, Μαλαισίας και Κίνας

Οι πρώτες δοκιμές που έγιναν στη Jerez δεν αφορούσε μόνο τον έλεγχο των καινούριων μονοθέσιων, αλλά και την αξιολόγηση των νέων ελαστικών της Pirelli. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, οι πληροφορίες που συνέλλεξε ήταν αρκετές και αποφάσισε ποιες γόμες θα διαθέσει στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς. Κατά το άνοιγμα της σεζόν, που θα γίνει στην Αυστραλία, η Pirelli θα διαθέτει την μεσαία(λευκή) και τη μαλακή (κίτρινη) γόμα. Στη συνέχεια, στο GP της Μαλαισίας θα διαθέτονται τα σκληρά (ασημί) και τα μεσαία ελαστικά, ενώ στην Κίνα θα έχουν ξανά μεσαία και μαλακή γόμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Οι κανονισμοί επιτρέπουν στις ομάδες να διαθέτουν 11 σετ ελαστικών από την Pirelli για όλο το 3ήμερο, εκ των οποίων τα 6 σετ είναι από τη σκληρότερη γόμα, ενώ οι υπόλοιπες 5 θα είναι από τη μαλακότεροι. Σε περίπτωση βροχής, οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους 7 σετ που είναι 4 ενδιάμεσες (πράσινα) γόμες και 3 βρόχινες (μπλε). Τέλος, στο στεγνό δρόμο, οι ομάδες επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουν και τις δύο γόμες.
peugeot
NISSAN