Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider

13.204 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2015)

Αποτελώντας τη φυσική εξέλιξη της 4C Coupe, η νέα Alfa Romeo 4C Spider είναι ένα ξεχωριστό πισωκίνητο ρόουντστερ, που διεγείρει τις αισθήσεις και στοιχειώνει τα όνειρα των Alfisti…

Το 2013 η παρουσίαση της Alfa Romeo 4C, ενός μοναδικού πισωκίνητου κουπέ με compact διαστάσεις και κορυφαία χαρακτηριστικά επιδόσεων, τάραξε τα νερά μεταξύ των κόλπων των φανατικών –όχι μόνο της Alfa Romeo. 
Η 4C, ακολουθώντας την παράδοση των Ιταλών στην κατασκευή ξεχωριστών σπορ αυτοκινήτων, έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις με τις μοναδικές της γραμμές, τα χαρακτηριστικά κατασκευής της που ακολουθούν τον κανόνα των σπορ δημιουργημάτων (κινητήρας κέντρο-κίνηση πίσω), αλλά και το πολύ χαμηλό της βάρος (895 κιλά στην Ευρωπαϊκή της έκδοση, 995 κιλά στην Αμερικάνικη). 
Φυσική εξέλιξή της είναι η νέα 4C Spider, η «ανοικτή» της έκδοση, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα μόλις πριν λίγους μήνες στο Ντιτρόιτ. Η νέα δημιουργία της Alfa Romeo, θα κατασκευάζεται όπως και η Coupe στις εγκαταστάσεις της Maserati στη Μόντενα της Ιταλίας.
Εντυπωσιακό πισωκίνητο roadster
Η σχεδίαση της 4C Spider εμπνέεται από αυτή της 4C Coupe, σε ένα μοναδικό αμάξωμα με μήκος μόλις λίγο πριν τα 4 μέτρα. Οι αισθήσεις διεγείρονται κυρίως από το πίσω τμήμα του αμαξώματος, που περικλείει τον κινητήρα, αλλά και τους τονισμένους πλαϊνούς ώμους με τις απαραίτητες πλαϊνές εισαγωγές. 
Τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα «χώνονται» μέσα στο αμάξωμα, ενώ οι δύο ακριανές εξατμίσεις εξέρχονται του διαχύτη. Για να τονίσει μάλιστα περαιτέρω την εμφάνιση αλλά και το ηχητικό αποτέλεσμα της 4C Spider, η Alfa Romeo θα προσφέρει και μια ακόμη πιο εντυπωσιακή επιλογή εξάτμισης στο κέντρο του διαχύτη, που έχει εξελιχθεί από την Ακράποβιτς. 
Στο εμπρόσθιο τμήμα της 4C Spider από την άλλη, οι γραμμές έρχονται εξ ολοκλήρου από την Coupe, με όμορφα στρογγυλεμένα φωτιστικά και χαμηλή μάσκα, που πλαισιώνεται από μεγάλες εισαγωγές για τον αέρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto