Το νέο πρωτότυπο Yaris Hybrid-R θα τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,6 λτ. (Global Race Engine), 300 ίππων και θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 60 ίππων.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο πρωτότυπο Yaris Hybrid-R θα τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,6 λτ. (Global Race Engine), 300 ίππων και θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 60 ίππων.

Υβριδικό Τοyota Yaris 420 ίππων

6.594 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2013)

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το νέο της πρωτότυπο Yaris Hybrid-R έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το νέο πρωτότυπο Yaris Hybrid-R θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης και θα είναι βασισμένο στο 3θυρο ιαπωνικό μοντέλο, ενώ στοιχεία θα δανειστεί κι από το πρωτότυπο TS030 Hybrid.Πιο συγκεκριμένα, θα τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,6 λτ. (Global Race Engine), απόδοσης 300 ίππων και θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 60 ίππων. Ο βενζινοκινητήρας θα μεταφέρει την κίνηση στον μπροστινό άξονα, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες θα δίνουν ώθηση στους πίσω τροχούς, παράγοντας μια συνολική ιπποδύναμη 420 ίππων.Ας σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και δύο επιλογές κίνησης, όπου στη λειτουργία «road» οι ηλεκτροκινητήρες θα αποδίδουν 40 ίππους, ενώ στη λειτουργία «track» θα παράγονται 60 άλογα από τα ηλεκτρικά μοτέρ.Επίσης, θα διαθέτει ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας (μέσω ενός πυκνωτή που θα λειτουργεί ως γεννήτρια κατά την πέδηση, όπως στο TS030 Hybrid). Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ελάττωση βάρους, αφού δεν θα χρησιμοποιείται η κλασική μπαταρία, ενώ η απόδοση του πυκνωτή είναι πολύ καλύτερη.Επιπλέον, το εν λόγω μοντέλο θα εξοπλίζεται και μ ένα τρίτο ηλεκτρικό μοτέρ, που θα τοποθετηθεί μεταξύ του κινητήρα και του 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου, το οποίο θα δρα ενισχυτικά, τόσο για την επαναφόρτιση του πυκνωτή κατά την επιβράδυνση, όσο και για την ενδυνάμωση των δύο ηλεκτροκινητήρων.Τέλος, η ιαπωνική φίρμα, εκτός των άλλων, θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου τον επόμενο μήνα τις τελευταίες εξελίξεις της σε συστήματα κυψελών καυσίμου κι υβριδικών οχημάτων, αφού έχει ως στόχο να κατασκευάσει 16 νέα υβριδικά μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center