Στο πομακοχώρι της Κοττάνης για καλό φαγητό

12090 Επισκέψεις στο άρθρο

Αλλη μία πρόταση με άρωμα παράδοσης και ταβερνάκια του... νέου κύματος καλοφαγίας. Η Κοττάνη είναι το απόλυτα απομονωμένο πομακοχώρι της Ξάνθης που θα σας ενθουσιάσει.

52 χλμ. βόρεια της Ξάνθης, βρίσκεστε πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, αλλά αναπνέετε την ελληνική αρχοντιά του ορεινού χωριού που είναι φωλιασμένο σε δυσπρόσιτο σημείο, ανάμεσα από βουνά και ρεματιές που καταλήγουν στον ποταμό Κομψάτο. Στα πομάκικα λέγεται Τζουβάνσε και αποτελεί διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό. Φτάνετε παίρνοντας το δρόμο που έρχεται από τη Σμίνθη, τον Εχίνο, τις Θέρμες και τη Μέδουσα. Το δε τελευταίο αυτό τμήμα, από τη Μέδουσα μέχρι την Κοττάνη, είναι φρέσκο για τα ελληνικά δεδομένα, του 1998!Ως τότε, οι κάτοικοι του χωριού είχαν μόνο τα μουλάρια για τις μετακινήσεις τους! Επιλέξτε το για ένα αυθεντικό πανόραμα θέας και βάθους στα πανέμορφα τοπία της Μακεδονίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΞΑΝΘΗ

  • Βάση για τις ατέλειωτες επιλογές της Ξάνθης

    Σε ένα μοναδικό σημείο, στην Παλιά πόλη της Ξάνθης, μόλις λίγα βήματα από όλα τα αξιοθέατα της πόλης και το κέντρο, το ξενοδοχείο Elisso αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για επαγγελματίες όσο και για επισκέπτες. Προσφέρει την χαλάρωση και την ξεκούραση που ζητάς στα δωμάτια και τις σουίτες με το μεγάλο κρεβάτι και τα άνετα στρώματα.
     2541084400, 2541084888 Περισσότερα