Στον Οθωμανικό Τεκέ του Μπουνταλί Χότζα

12104 Επισκέψεις στο άρθρο

Και μια στάση στα οθωμανικά πράγματα καλή είναι. Θα πάτε στην Ξάνθη και δεν θα δείτε κάτι παραδοσιακό από οθωμανική κουλτούρα;

Το κτήριο του τεκέ σας περιμένει, εσάς που δεν κάνετε πάντα τα ίδια. Περιλαμβάνει δύο χώρους, ένα τουρμπέ (οθωμανικό ταφικό μνημείο) και το χώρο συνάθροισης. Ο χώρος του τεκέ ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία. Αν και η ανακαίνιση, σύμφωνα με τον ιστορικό-οθωμανολόγο Χίθ Λόουρι από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, κατέστρεψε την αρχική μορφή του τεκέ, εσείς θα δείτε τα πλακάκια Ιζνίκ από την Κιουτάχεια της Τουρκίας. Και θα διαπιστώσετε το μόνο που παρέμεινε με την αρχική μορφή του και δεν είναι άλλο από το τρουλωτό χαμάμ. Βάλτε στο πρόγραμμά σας τον Τουρμπέ/μαυσωλείο, λοιπόν, στις Θέρμες - Ιαματικές πηγές της Ξάνθης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΞΑΝΘΗ

  • Βάση για τις ατέλειωτες επιλογές της Ξάνθης

    Σε ένα μοναδικό σημείο, στην Παλιά πόλη της Ξάνθης, μόλις λίγα βήματα από όλα τα αξιοθέατα της πόλης και το κέντρο, το ξενοδοχείο Elisso αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για επαγγελματίες όσο και για επισκέπτες. Προσφέρει την χαλάρωση και την ξεκούραση που ζητάς στα δωμάτια και τις σουίτες με το μεγάλο κρεβάτι και τα άνετα στρώματα.
     2541084400, 2541084888 Περισσότερα